Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ελεύθεροι οι έγκλειστοι της Αμυγδαλέζας!

Η Κυβέρνηση μπορεί να μην έσκισε το Μνημόνιο, αλλά θα κλείσει την Αμυγδαλέζα. Ελεύθεροι και εφοδιασμένοι με ένα «υπηρεσιακό σημείωμα» για να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι μέχρι πρότινος κρατούμενοι, μέχρι οριστικής απόφασης επί αιτήματος ασύλου. Παρακαλούνται να αποταθούν στο Τμήμα Πολιτικού Ασύλου της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, όπου πλήθος εργαζομένων τους αναμένει με το χαμόγελο στα χείλη για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.
Καθημερινά, περίπου τριάντα άτομα, περνούν από την ειδική επιτροπή εξέτασης και μετά το πούλμαν τους μεταφέρει στην Ομόνοια. Γιατί δεν τους πάει και από την Εκάλη, το Ψυχικό ή τη Γλυφάδα να δουν και τα προάστια είναι ένα ζήτημα.
Στόχος των συναρμοδίων Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι σε λιγότερο από εκατό ημέρες να μπει λουκέτο στην Αμυγδαλέζα. Εξήντα από τους κρατούμενους είναι ανήλικοι, οπότε η εποπτευόμενη ελευθερία θα τους ανοίξει το δρόμο για την ανώτατη παιδεία, μόνο διακόσιοι έχουν καταθέσει αίτημα ασύλου, ενώ οι περίπου εκατό που αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες θα αναβαθμίσουν τη ζωή στο κέντρο.
Χίλιοι πεντακόσιοι στο σύνολο, που αν βρουν δουλειά θα παίρνουν τα 751 ευρώ του βασικού μισθού, συν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Κυβέρνηση μαθητευόμενων μάγων και πειραματισμών, αφού τους πρώην έγκλειστους θα τους παρακολουθούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί. Και ομαδική ψυχοθεραπεία θα ήταν σκόπιμο να κάνουν. Όχι οι μετανάστες, αλλά οι κυβερνώντες.
Κάκιστες οι συνθήκες κράτησης στην Αμυγδαλέζα, οπότε τους αφήνουμε ελεύθερους.
Είμαστε έτσι και ανθρωπιστές. Και στον Κορυδαλλό οι συνθήκες είναι απάνθρωπες. Γιατί να μην τους αφήσουμε κι αυτούς έξω άραγε; Ίσως επειδή έχουν κάπου να μείνουν και δεν θα είναι πρώτη ύλη στα χέρια των πάσης φύσεως εργοδοτών που έχουν φάμπρικες εντάσεως εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του οργανωμένου ή ανοργάνωτου εγκλήματος;
Σίγουρα πάντως μειώνεται το κόστος του Δημοσίου, οπότε η τρόικα (συγγνώμη οι «θεσμοί») θα είναι σίγουρα ευχαριστημένη με την εξέλιξη. Μπορούμε να το βάλουμε και στις μεταρρυθμίσεις των τεσσάρων μηνών.
Η επανάσταση ξεκίνησε. Από την Ομόνοια.
Μ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου