Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΗΠΑ: Η γυναίκα που ξερίζωσε έμβρυο από την κοιλιά μιας εγκύου μπορεί να μην κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία, γιατί το 7 μηνών βρέφος που πέθανε δεν λογίζεται «άνθρωπος»…


Η είδηση ήταν σοκαριστική. Μια γυναίκα στο Κολοράντο των ΗΠΑ που φέρεται να δελέασε μια έγκυο γυναίκα επτά μηνών στο σπίτι της με ψευδή διαφήμιση, ξερίζωσε το μωρό από την κοιλιά της και άφησε το παιδί να πεθάνει, μπορεί να μην αντιμετωπίσει κατηγορίες για φόνο, επειδή η νομοθεσία του Κολοράντο δεν θεωρεί το αγέννητο παιδί ως ένα "πρόσωπο".

Η αστυνομία αναφέρει ότι η 34χρονη Dynel Catrece Lane είχε βάλει μια μικρή αγγελία στην οποία ανέφερε ότι πουλούσε μεταχειρισμένα βρεφικά ρουχαλάκια. Η εγκυμονούσα, ηλικίας 26 ετών, είδε την αγγελία και πήγε στο σπίτι της γυναίκας όπου δέχτηκε την επίθεση με ένα μαχαίρι και σπασμένα γυαλιά από την δράστρια, η οποία "αφαίρεσε" το παιδί της γυναίκας από τη μήτρα της. Η μητέρα χειρουργήθηκε και επέζησε, όμως το μωρό της πέθανε.

"Με έκοψε," είπε η γυναίκα στο τηλέφωνο.

«Σε παρακαλώ βοηθήστε με», είπε απελπισμένα. «Βοήθεια, βοήθεια».

Η αστυνομία έφτασε εκεί και πήγε εσπευσμένα τη γυναίκα στο νοσοκομείο, όπου ανέκαμψε, ενώ λίγες ώρες αργότερα, έφθασε στο νοσοκομείο και ο σύζυγός της, κρατώντας το νεκρό σώμα του μωρού.

Η Lane τέθηκε υπό κράτηση και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας (της γυναίκας), επίθεση, και κακοποίηση παιδιού εν γνώσει.

Μια κατηγορία λείπει από το κατηγορητήριο: Δολοφονία αγέννητου παιδιού. Αυτό συμβαίνει γιατί ο νόμος της πολιτείας δεν ταξινομεί την πρόκληση θανάτου ενός παιδιού μέσα στη μήτρα ως έγκλημα στο ίδιο επίπεδο με την πρόκληση θανάτου ενός ανθρωπίνου όντος έξω από τη μήτρα.

Ο εισαγγελέας δήλωσε στο Associated Press, ότι "Τα ζητήματα που αφορούν την υπόθεση με το έμβρυο είναι περίπλοκα με τη νομοθεσία του Κολοράντο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν ένα παιδί δεν γεννηθεί στην πραγματικότητα ζωντανό, τότε οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία δεν είναι δυνατές".

Ένα καθολικό νοσοκομείο κάποτε στηρίχθηκε στο νόμο της πολιτείας για να αντιμετωπίσει μια αγωγή για πρόκληση θανάτου, όταν ένας μελλοντικός πατέρας έχασε δίδυμα.

«Τα πολιτειακά δικαστήρια του Κολοράντο ορίζουν “πρόσωπα” μόνο εκείνα που έχουν γεννηθεί ζωντανά»," υποστήριξε στο δικαστήριο το StThomas More Hospital. «Ως εκ τούτου, οι ενάγοντες δεν μπορούν να έχουν αξιώσεις για θανάτωση των δύο αγέννητων εμβρύων».

«Η υπόθεση αυτή καταδεικνύει πόσο ηθικά παρακμασμένη είναι η Αμερική», είπε ο Troy Newman, πρόεδρος της ακτιβιστικής οργάνωσης κατά των εκτρώσεων ‘Operation Rescue’ στο LifeSiteNews.com. «Έχουμε πέσει τόσο κάτω που δεν μπορούμε να δούμε ένα δολοφονημένο μωρό, ότι είναι ένας άνθρωπος που σκοτώνεται εν ψυχρώ».

«Ένα τρίχρονο παιδί μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις του τι είναι σωστό και τι είναι λάθος καλύτερα από το διαταραγμένο νομικό μας σύστημα», είπε.

«Μου θυμίζει απόσπασμα από τον George Orwell», είπε. "Κάποια πράγματα είναι τόσο ηλίθια που μόνο οι διανοούμενοι μπορούν να τα πιστέψουν."

Δεν είναι μόνο ο νόμος της πολιτείας που δεν κάνει τίποτα για να τιμωρήσει όσους βλάπτουν τα αγέννητα παιδιά μέσα στη μήτρα, αλλά σήμερα δεν υπάρχει νόμος που να τιμωρεί εκείνους που επιτρέπει τα μωρά που γεννιούνται κατά τη διάρκεια  «ατυχών» αμβλώσεων να πεθαίνουν.

Πολιτειακοί νομοθέτες εξετάζουν επί του παρόντος ένα νόμο για την προστασία του αγέννητου βρέφους. Το νομοσχέδιο θα τιμωρεί ως παιδοκτονία κάθε πράξη "που προορίζεται για να σκοτώσει ένα βρέφος που έχει γεννηθεί ζωντανό."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου