Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Συρία: Τζιχαντιστές σκότωσαν 9 μέλη του ΙΚ επειδή αποπειράθηκαν να λιποτακτήσουν

Συρία: Τζιχαντιστές σκότωσαν 9 μέλη του ΙΚ επειδή αποπειράθηκαν να λιποτακτήσουν

Τέσσερις προσπαθούσαν να διαφύγουν και πέντε να τους εμποδίσουν - Η οργάνωση έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 120 μέλη της μέσα σε διάστημα δύο μηνών

Τουλάχιστον εννέα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης που ξέσπασε μεταξύ μελών της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη βορειοδυτική Συρία, όταν προσπάθησαν να διαφύγουν προς τα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία καταγράφει τις εξελίξεις του πολέμου.

Η σύγκρουση σημειώθηκε το Σάββατο κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ, η οποία βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νότια των τουρκικών συνόρων, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο. Συνολικά εννέα μαχητές του ΙΚ σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις προσπαθούσαν να διαφύγουν και οι πέντε να τους εμποδίσουν.

Μεταξύ αυτών που προσπάθησαν να διαφύγουν ήταν ένας Τυνήσιος και εννέα Ευρωπαίοι υπήκοοι, ανακοίνωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι δεν έχει γίνει σαφές ποια μέλη της οργάνωσης σκοτώθηκαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει μεγάλες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας, σκοτώνει μέλη του. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε αναφέρει τον Δεκέμβριο ότι η οργάνωση έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 120 μέλη της μέσα σε διάστημα δύο μηνών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ξένοι που προσπάθησαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Η μάχη ξέσπασε το Σάββατο, όταν δέκα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους απέδρασαν από μία φυλακή της οργάνωσης. Οι μαχητές είχαν αποπειραθεί στο παρελθόν να διαφύγουν στη Συρία και είχαν φυλακιστεί, διευκρίνισε ο Άμπντελ Ραχμάν επικαλούμενος πηγές επί του πεδίου. Οι πέντε δραπέτες που δεν εκτελέστηκαν φυλακίστηκαν ξανά από το ΙΚ, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ.

http://www.protothema.gr/world/article/457933/suria-tzihadistes-skotosan-9-meli-tou-ik-epeidi-apopeirathikan-na-lipotaktisoun/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου