Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ δείχνει προπαγανδιστικό ισραηλινό βίντεο




Η είδηση από το Yahoo / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Την ώρα που ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντετοιμαζόταν να μιλήσει στα Ηνωμένα Έθνη, μια φιλο-ισραηλινή αμερικάνικη οργάνωση (χριστιανών σιωνιστών) με το όνομαHeart to Heart (Καρδιά με Καρδιά)* κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο που απεικονίζει τους εχθρούς του Ισραήλ να επιτίθενται στην Ιερουσαλήμ. Το βίντεο δείχνει μια γυναίκα να απολαμβάνει τον πρωινό καφέ της, ενώ παρακολουθεί τις ειδήσεις που απεικονίζουν την αστάθεια στη Μέση Ανατολή και τις απειλές εναντίον του Ισραήλ, οι δυσοίωνες ειδήσεις μετατρέπονται σε πραγματικότητα. Η κατάληξη είναι ο χειρότερος εφιάλτης του κάθε Ισραηλινού.

Το βίντεο παρήχθη από την Heart to Heart για να δημιουργήσει υποστήριξη στην καμπάνια της για την προστασία και τη διατήρηση της παροχής αίματος στο Ισραήλ. Ο Jonathan Feldstein διευθυντής της οργάνωσης είπε ότι «η ιρανική απειλή, και άλλες απειλές που αντιμετωπίζει το Ισραήλ, είναι πολύ πραγματικές και το Ισραήλ θα πρέπει να είναι έτοιμο για οποιοδήποτε σενάριο. Αυτό που κάναμε ήταν να απεικονίσουμε αυτό που είναι στο μυαλό όλων των Ισραηλινών."

Δείτε το βίντεο:


«Πρέπει να δεσμευτούμε ότι θα εξασφαλίσουμε το μεγάλο κακό που απειλεί το Ισραήλ να μην υπερισχύσει. Ωστόσο, σε περίπτωση που η ασφάλεια του Ισραήλ τεθεί σε κίνδυνο από μια πραγματική επίθεση, χρειαζόμαστε την Heart to Heart για να σωθούν ζωές», είπε ο Ryan Mauro, αναλυτής εθνικής ασφάλειας, και ιδρυτής της WorldThreats.com.

Ο δε πάστορας Stan Doland της Διεθνούς Εκκλησίας του Τετραγωνικού Ευαγγελίου, δήλωσε: "Αυτή την εβδομάδα, ο Εβραϊκός λαός σε όλο τον κόσμο παρατηρεί την πιο ιερή γιορτή του, την Ημέρα της Εξιλέωσης. Στο παρελθόν, η εκκλησία έμεινε σιωπηλή όταν τα χειρότερα δεινά της ανθρωπότητας είχαν εξαπολυθεί πάνω από επτά δεκαετίες πριν. Κατά τη διάρκεια αυτής της βιβλικής εποχής, θα πρέπει να αποδείξουμε τη δέσμευσή μας "Never Again" στέκοντας στο πλευρό του Ισραήλ. Κάποτε οι άνθρωποι νόμιζαν ότι τα λόγια του Χίτλερ ήταν κενές απειλές. Γνωρίζουμε διαφορετικά τώρα. Όταν ένας εξτρεμιστής ηγέτης υπόσχεται να εξαλείψει ένα έθνος από το χάρτη, δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί. "


Σχόλια ΚΟ:

* Η οργάνωση ‘Heart to Heart’ συνεργάζεται με την αμερικάνικη οργάνωση ‘American Friends of Magen David Adom’, που έχει ως αποστολή της την εθελοντική προσφορά αίματος για το Ισραήλ – ‘Magen David Adom’ είναι το αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού στο Ισραήλ, σημαίνει ‘ερυθρό αστέρι του Δαβίδ’. Δεν γνωρίζω αν δίνουν αίμα μόνο για Ισραηλίτες Εβραίους.


**  Στις ΗΠΑ το εβραϊκό λόμπι, τα ΜΜΕ και οι χριστιανοί Σιωνιστές έχουν πείσει τους πάντες ότι ο πρόεδρος του Ιράν είναι ο «νέος Χίτλερ» και πρέπει και ως Αμερικάνοι και ως χριστιανοί να προστατεύσουν το Ισραήλ από ένα «νέο ολοκαύτωμα». Αυτό για πολλούς ευαγγελικούς – πεντηκοστιανούς χριστιανούς που λίγο ή πολύ έχουν ενστερνιστεί τις θεωρίες του χριστιανικού σιωνισμού, σημαίνει ότι έχουν αποστολή να «σταθούν δίπλα στο Ισραήλ» και να το «ευλογήσουν» για να «ευλογηθούν» από τον Θεό. Ακόμα και αν αυτή η «ευλογία» σημαίνει στρατιωτικό κτύπημα κατά του Ιράν με κίνδυνο να ξεσπάσει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος και να γίνει η Γη κόλαση! 
Όσοι είναι αντίθετοι στην ένοπλη επίθεση κατά του Ιράν, συνήθως κατηγορούνται ότι επαναλαμβάνουν τα λάθη της περιόδου πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ότι δηλαδή δεν παίρνουν στα σοβαρά τον «αντισημιτισμό» του ιρανικού καθεστώτος. Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες στην  ομιλία του την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος το 2010 στην Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή, αποκάλεσε το Ιράν «κίνδυνο για ολόκληρο τον κόσμο». Ο συμβολισμός των ενεργειών αυτών είναι σαφής: Όποιος αρνείται να συμμετάσχει στην εκστρατεία κατά του Ιράν παραμελεί την απειλή ενός «νέου Ολοκαυτώματος».

Το θέμα είναι ότι η ζωή των μελών της πολυπληθούς Εβραϊκής κοινότητας στο Ιράν δεν βοηθάει στην εικόνα του προέδρου του Ιράν ως ενός «νέου Χίτλερ», καθώς δεν υπάρχουν αντι-εβραϊκές νομοθεσίες ή εκκλήσεις για πογκρόμ κλπ. Για παράδειγμα, μια ιστοσελίδα που ανήκει στο Ίδρυμα για την Πρόοδο των Σεφαραδικών Σπουδών και Πολιτισμού (FASSAC) αναγνωρίζει ότι: «Ενώ οι εβραϊκές κοινότητες στη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη, την Αίγυπτο, το Μαρόκο και η Αλγερία έχουν εξαφανιστεί, στο Ιράν ζουν  25.000 – μερικοί λένε 35.000 – Εβραίοι». Αυτό κάνει την εβραϊκή κοινότητα του Ιράν, τη μεγαλύτερη στην Μέση Ανατολή έξω από το Ισραήλ. Επιπλέον, πολλοί Ιρανοί εβραίοι είναι υπερήφανοι για την μικτή Εβραιο-Ιρανική  κληρονομιά τους και δεν επιθυμούν την μετανάστευση. Η Τεχεράνη έχει 11 συναγωγές σε λειτουργία, πολλές  από αυτές με εβραϊκά σχολεία. Έχει δύο εστιατόρια σύμφωνα με τους εβραϊκούς διατροφικούς νόμους του kashrut (kosher)  και ένα εβραϊκό νοσοκομείο, ένα γηροκομείο και ένα νεκροταφείο. Υπάρχει ένας εβραίος εκπρόσωπος στο ιρανικό κοινοβούλιο. Υπάρχει εβραϊκή βιβλιοθήκη με 20.000 τίτλους. Περισσότερα στο σχετικό αναλυτικό άρθρο εδώ.
Επίσης η περιβόητη δήλωση Αχμαντινετζάντ για το Ισραήλ, που θέλει να το «σβήσει από το χάρτη», έχει αποδειχθεί ότι είναιψεύτικη, καθώς μεταφράστηκε λάθος από τα περσικά στα αγγλικά. Σχετικά βλέπε εδώ και δήλωση Ισραηλινού Υπουργούπου παραδέχεται ότι ο Ιρανός πρόεδρος δεν είπε τέτοιο πράγμα. Παρακάτω ένα σχετικό βίντεο μεταφρασμένο στα ελληνικά και το βίντεο όπου υπάρχει η δήλωση του Ισραηλινού υπουργού.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου