Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Γάλλοι Πράσινοι χωρίς Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ


Την παραίτησή του από το κόμμα των Πρασίνων δήλωσε πριν από λίγες ώρες ο Γάλλος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του κόμματος να αντιταχθεί στην επικύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου της ΕΕ.
Ο «Κόκκινος Ντάνι» του παρισινού Μάη του ’68 και επικεφαλής μέχρι των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, αφήνει αναμφισβήτητα ένα μεγάλο κενό στο κόμμα, ως προσωπικότητα, σχολιάζουν οι αναλυτές. Η παραίτησή του όμως ενδέχεται να προκαλέσει εντάσεις ανάμεσα στα μέλη των Γάλλων Πρασίνων που στηρίζουν την κυβέρνηση Ολάντ και κατέχουν δύο υπουργικές θέσεις.
Οι Γάλλοι Πράσινοι ψήφισαν το Σάββατο ομόφωνα κατά του Συμφώνου, επισημαίνοντας πως δεν παρέχει μακροπρόθεσμες λύσεις στην ευρωπαϊκή κρίση και δεν βοηθά στην προώθηση φιλικών στο περιβάλλον πολιτικών. Η Γαλλία αναμένεται να επικυρώσει στις αρχές του επόμενου μήνα το Σύμφωνο σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας. «Το χθεσινό ομοσπονδιακό συμβούλιο των Πρασίνων ήταν δραματικό. Δραματικά αξιολύπητο» δήλωσε ο Κον-Μπεντίτ σε συνέντευξή του. «Αποφάσισα να αναστείλω την συμμετοχή μου στο κίνημα. Γνωρίζω βαθιά μέσα μου πως τα πράγματα έχουν τελειώσει ανάμεσα σε μένα και στο κόμμα» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου