Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

«Δεν έχουν καταστραφεί τα προϊόντα LIDL με το βακτήριο Ε. coli»



«Τελικά δεν έχουν καταστραφεί μέχρι σήμερα τα κατασχεμένα προϊόντα της αλυσίδαςLIDL, που εντοπίστηκαν πέρυσι το καλοκαίρι, από τον ΕΦΕΤ, να είναι μολυσμένα με επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία παθογόνο βακτήριο».
Αυτό τονίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή σχετικά με το διατροφικό σκάνδαλο διακίνησης μολυσμένου κιμά με το παθογόνο Ε. coli 0157 από γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα πέρυσι το καλοκαίρι.
Παρά το γεγονός ότι ο υφυπουργός κ. Τιμοσίδης διαβεβαίωσε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Κασαπίδη, ότι για τα κατασχεμένα τρόφιμα έχουν γίνει όσα ορίζονται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι μολυσμένες ποσότητες δεν έχουν καταστραφεί, μέχρι σήμερα, 8 μήνες μετά τον εντοπισμό τους.
Την πληροφορία αυτή έλαβα, αμέσως μετά τη συζήτηση της ερώτησης, σημειώνει ο βουλευτής Κοζάνης και για το σοβαρότατο αυτό γεγονός της μη καταστροφής έως σήμερα, όπως όφειλε η εταιρεία των κατασχεμένων προϊόντων της, ζητώ εξηγήσεις με νέα ερώτηση που κατέθεσα για το σκοπό αυτό.
Παράλληλα, δημιουργούνται σοβαρές υποψίες για το ρόλο του υπουργείου Υγείας και τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση αυτή.
Υπενθυμίζω ότι μια εβδομάδα αμέσως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου από τον ΕΦΕΤ παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου ο κ. Νυχάς.
Στην πρώτη γραπτή ερώτηση που κατέθεσα σχετικά προς τον υπουργό κ.Λοβέρδο απαξίωνε επί 5 μήνες να απαντήσει. Χρειάστηκε και δεύτερη ερώτηση, αυτή τη φορά επίκαιρη, για να έρθει ο Υπουργός στη Βουλή, χωρίς να αποσαφηνίσει αν η καταστροφή των προϊόντων έχει γίνει τελικά ή όχι.
Παράλληλα, ο οργανισμός λειτουργεί με 6μελές Δ.Σ. και όχι 7μελές ως όφειλε, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπάρχει αντιπρόεδρος, ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχει, εδώ και τρεις μήνες, γενικός διευθυντής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη δομή και λειτουργία του φορέα». [Ταγκαλάκη Έλενα, Πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου