Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Το ΕΛΙΑΜΕΠ προωθεί συστηματικά την πολυπολιτισμικότητα


photos-017Το ερευνητικό πρόγραμμα MEDIVA, στοχεύει στη διάλυση του εθνικού μας κορμού
Αν έχετε φάει, μην διαβάσετε το παρακάτω. Αν συνεχίσετε, κάντε το με δική σας ευθύνη. Και έχουμε και λέμε. Υπάρχει ένα «ερευνητικό πρόγραμμα», ονόματι MEDIVA. Και διοργανώνεται μια ημερίδα, από το γνωστό σε όλους μας νεοταξίτικο ΕΛΙΑΜΕΠ, για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του. Προσέξτε: «Αξιολογώντας τον ρόλο των ελληνικών ΜΜΕ στην αποτύπωση της πολυπολιτισμικότητας της ελληνικής κοινωνίας και να προωθήσουν την ένταξη των μεταναστών, Αθήνα, 29 Μαρτίου 2012, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ακαδημίας 18, 1ος όροφος, Αθήνα.
MEDIVA: ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ο τίτλος δικός τους)
Και τα παρακάτω είναι δικά τους: «εδραιώνοντας τη Γνώση και Αξιολογώντας τις Πρακτικές των ΜΜΕ στην ΕΕ. Το ερευνητικό πρόγραμμα MEDIVA έχει ως στόχο την ενίσχυση της ικανότητας των ΜΜΕ να αποτυπώνουν την πολιτισμική ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Το πρόγραμμα επιδιώκει, ταυτόχρονα, την καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας ένταξης των μεταναστών σε μια εποχή που οι πολιτικές κοινωνικής συνοχής και ένταξης δοκιμάζονται από την οξεία οικονομική κρίση. Το πρόγραμμα MEDIVA συντονίζει το Robert Schuman Centre for Advanced Studies και η καθηγήτρια Άννα Τριανταφυλλίδου». Λεφτά υπάρχουν για κοινωνική μηχανική, κορόιδα, μας λέει το σύστημα.
Συνεχίζουμε. «Το σεμινάριο του Προγράμματος MEDIVA στην Αθήνα, παρουσιάζει τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας αναφορικά με το εάν και κατά πόσο τα υπό εξέταση ελληνικά ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεοπτικά μέσα, ειδησεογραφικές διαδικτυακές πύλες) αντανακλούν τη διαφορετικότητα και προωθούν την ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα, η πιλοτική εφαρμογή των Δεικτών Αξιολόγησης του MEDIVA εφαρμόστηκε στις εφημερίδες 'Καθημερινή', 'Ελεύθερος Τύπος', 'Πρώτο Θέμα', στα τηλεοπτικά κανάλια, MEGA και ΝΕΤ και στον ειδησεογραφικό ιστοχώρο in.gr. Στην ημερίδα αυτή παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και συζητάμε με δημοσιογράφους». Συζητάνε πως θα κάνουν την Ελλάδα πολυπολιτισμικό σκουπιδοτενεκέ.
Λεφτά υπάρχουν για αντεθνικές δραστηριότητες 
Δεν χρειάζεται να σας πούμε περισσότερα. Ο ρόλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, είναι γνωστός. Όμως, απορίας άξιον είναι που βρίσκονται τόσα χρήματα, σε μια εποχή που ο κόσμος σχηματίζει ουρές για στα συσσίτια. Το ερώτημα είναι φυσικά ρητορικό, γιατί για προσπάθειες όπως εκείνη της απόπειρας θρυμματισμού του εθνικού κορμού, «λεφτά υπάρχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου