Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Απειλούν για το πετρέλαιο


Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Ναυτιλίας και Αεροπορίας του τουρκικού  υπουργείου εξωτερικών Cagatay Erciyes  και οι συνεργάτες του εκπροσώπησαν τη χώρα τους στη διεθνή διάσκεψη για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Ο κ. Cagatay  προειδοποίησε τις εταιρίες που κάνουν έρευνες στην Κύπρο  να είναι προσεκτικές. 

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στους πετρελαϊκούς κολοσσούς BP, Chevron, Exxon, OMV,DNV που μετείχαν στη διάσκεψη είπε: «Η Τουρκία δεν θα δεχθεί με κανένα τρόπο τη διεξαγωγή ερευνών στην Κύπρο. Οι ξένες εταιρίες δεν μπορούν να κάνουν έρευνες στην υφαλοκρηπίδα  της Τουρκίας. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές. Εμείς τις προειδοποιούμε. Η Τουρκία θα προστατεύσει με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Τέλος, ζήτησε να σταματήσουν όλες οι έρευνες μέχρι οι δυο πλευρές  στην Κύπρο  να λύσουν τις διαφορές τους. 

Η  εφημερίδα Ακσάμ στο σχετικό δημοσίευμά της αναφέρει ότι η ομάδα που μετείχε στη διάσκεψη ήταν αυτή που χειρίστηκε την κρίση στα Ίμια!

Μπορεί η ομάδα να πέτυχε το στόχο της στα Ίμια, γιατί απέναντί της είχε την κυβέρνηση του κ Σημίτη. Τώρα όμως έχει να αντιμετωπίσει τους πετρελαϊκούς γίγαντες και τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα.

Η εφημερίδα δημοσιεύει το χάρτη με τις αμφισβητούμενες περιοχές.


http://www.elzoni.gr/html/ent/169/ent.20169.asp 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου