Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ακόμη στο έλεος των λαθρομεταναστών


Με παγερή αδιαφορία υποδέχτηκαν οι εναπομείναντες Έλληνες κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας και των παρακείμενων γειτονιών τα νέα μέτρα για τη – δήθεν – αναζωογόνηση των περιοχών τους.
Οι περισσότεροι τα χαρακτήρισαν "προεκλογικά πυροτεχνήματα" και υπενθύμιζαν με νόημα ότι είναι η τέταρτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που ανακοινώνεται δέσμη προτάσεων η οποία θα αποτρέψει την περαιτέρω υποβάθμιση της καρδιάς της πόλης. Για παράδειγμα οι μεικτές περιπολίες ανδρών της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ. για την πάταξη του παρεμπορίυο δεν είναι "καινούριο φρούτο" (Ξανά)δοκιμάστηκε στο παρελθόν χωρίς επιτυχία, αφού η παρουσία των συγκεκριμένων συνεργείων στους δρόμους της πρωτεύουσας, το μόνο που επέφερε ήταν τη μετάθεση του προβλήματος από την Πανεπιστημίου και την Ερμού, στην Πατησίων και στην Αχαρνών.
Πράγματι, αντί να γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από κλιμάκια που θα φορούσαν πολιτικά, εμφανίζονταν ένστολοι, δίνοντας πολύτιμο χρόνο στους παράνομους μικροπωλητές να μαζέψουν την πραγμάτειά τους και να εξαφανισθούν. Ακόμη και τις λίγες φορές που υπήρξε κατάσχεση προϊόντων παρεμπορίου, αντί αυτά να καταλήξουν στην χωματερή, έγιναν "λεία" μεταξύ διαφόρων επίορκων δημοτικών υπαλλήλων.
lathroΗ δυσπιστία των γηγενών για τις πραγματικές προθέσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, γιγαντώνεται αναφορικά
με την εξαγγελία τους περί εξάλειψης της πορνείας του πεζοδρομίου. Πρόκειται για μία "βιομηχανία" που συντηρεί μαζί με τα ναρκωτικά ολόκληρες κοινότητες λαθρομεταναστών από τις Ρουμάνες Ρομά που κάνουν πιάτσα στην Ζήνωνος και την Γ' Σεπτεμβρίου, μέχρι τις προερχόμενες από τα κράτη της Δυτικής Αφρικής που έχουν καταλάβει την μισή Πατησίων η οποία έχει μετατραπεί σε οδό αγοραίου έρωτα και αφροδίσιων νοσημάτων. Όπως παρατηρούσαν κάτοικοι της Πλατείας Αμερικής, από τη στιγμή που η παράνομη πορνεία αποχαρακτηρίσθηκε από πλημμέλημα και έγινε ένα απλό πταίσμα, υπήρξε αύξησή της ακόμα και στις ανήλικες.
Το βέβαιο είναι πολλά γεγονότα έχουν αποδείξει ότι οι Έλληνες που φυλάσσουν τις "Θερμοπύλες" του πάλαι ποτέ "κλεινού άστεως", έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη απέναντι στους καθεστωτικούς φορείς και στην κάθε μορφής εξουσία όσον αφορά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και όχι μόνο. Κραυγαλέο δείγμα της στάσεως που τηρούν οι αρμόδιες αρχές απέναντι στους "αυτόχθονες" που αντιστέκονται στους "νεοεποικιστές" είναι τα βαριά κατηγορητήρια με τα οποία "φορτώνονται" όσοι από αυτούς πήραν το νόμο στα χέρια τους, προκειμένου να προστατεύσουν τη ζωή τους.
Η δοσιλογική νομενκλατούρα των "προοδευτικών" φαίνεται πώς έχει επηρεάσει τους κατ' εξοχήν πυλώνες (μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις) του Ελληνικού Κράτους: τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία. Εκείνο που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους κατοίκους των πολύπαθων συνοικιών της πρωτεύουσας, είναι το γεγονός ότι τα αστυνομικά μέτρα που ακούστηκαν δεν συνοδεύτηκαν
με προτάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα όπως τις προηγούμενες φορές. Όπως φαίνεται, εγκαταλείφθησαν ορστικά τα σχέδια για την ανάπλαση του Αγίου Παντελεήμονα, της Πανεπιστημίου (προβλεπόταν μέχρι πεζοδρόμησή της) και της δημιουργίας
εκτεταμένης πολεοδομικής ενότητας από την Πλατεία Βάθη μέχρι και τα Άνω Πατήσια. Υπενθυμίζουμε ότι είχε ανακοινωθεί τον Μάιο του 2011 η άμεση δημοπράτηση έργων αναβάθμισης των πλατειών του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος και η κατασκευή πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, ενώ υπήρξαν σκέψεις για επέκταση της γραμμής του τραμ ως τον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών. Φυσικά τίποτε από τα παραπάνω δεν έγινε, αντιθέτως συνεχίσθηκε η λαθραία εισροή μεταναστών στις τσιμεντένιες "φαβέλες" της Αθήνας όπου κυριαρχούν ο φόβος και η ανασφάλεια ακόμη και στο φως του ήλιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου