Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Τουρκία: 301 οι νεκροί ανθρακωρύχοι στη Σόμα

Τουρκία: 301 οι νεκροί ανθρακωρύχοι στη Σόμα

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση στο ανθρακωρυχείο - «Η αποστολή διάσωσης τερματίσθηκε, δεν υπάρχει πλέον κανένας ανθρακωρύχος στις στοές του ορυχείου» ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας

Με τραγικό απολογισμό 301 νεκρούς, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση των σωστικών συνεργείων, στο ανθρακωρυχείο της Σόμα στην Τουρκία.

Όπως έγινε γνωστό, ανασύρθηκαν οι σοροί άλλων δύο ανθρακωρύχων.

«Η αποστολή διάσωσης τερματίσθηκε, δεν υπάρχει πλέον κανένας ανθρακωρύχος στις στοές του ορυχείου» ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφή.

Η τραγωδία στο ανθρακωρυχείο κύμα διαδηλώσεων σε όλη την Τουρκία, με τα συνδικάτα να είναι εξοργισμένα για τις κακές προδιαγραφές ασφαλείας των ορυχείων αφότου αυτές οι προηγουμένως κρατικές εγκαταστάσεις παραχωρήθηκαν σε ιδιωτικές εταιρείες.

Νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, ευχαρίστησε το Θεό επειδή «δεν εξευτελίστηκε» με τον αριθμό των νεκρών που δεν ξεπέρασαν τους 300, όμως ο τελικός απολογισμός διέψευσε τις εκτιμήσεις του.

«Ο απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 299 νεκρούς. Πιστεύω ότι παραμένουν τρεις ακόμη ανθρακωρύχοι στις στοές», είχε πει νωρίτερα ο Γιλντίζ μιλώντας στους δημοσιογράφους, την ώρα που μια νέα πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο ορυχείο.

«Μια νέα πυρκαγιά προκλήθηκε πριν 45 λεπτά περίπου 300 μέτρα από το σημείο που είναι εγκλωβισμένοι οι ανθρακωρύχοι», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός, εξηγώντας ότι η εξέλιξη εμπόδισε το έργο των διασωστών.

Στο στόχαστρο μπήκε και ο πρωθυπουργός της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δέχεται εντονότατες επικρίσεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

http://www.protothema.gr/world/article/379542/tourkia-stous-299-oi-nekroi-anthrakoruhoi-sti-soma/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου