Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Παραιτήθηκε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μ. Σαρρής


Εκτός της κυπριακής κυβέρνησης βρέθηκε ο Μιχάλης Σαρρής, πληρώνοντας τα λάθη του στη διαπραγμάτευση αλλά και αναλαμβάνοντας το ρόλο της «Ιφιγένειας» αφού τα λάθη που έγιναν ήταν όλης της κυβέρνησης κι όχι ενός υπουργού.
Ο κ. Σαρρής αφέθηκε από τον Πρόεδρο να… παραιτηθεί πριν τον παραιτήσουν με ανασχηματισμό και όπως δήλωσε ο ίδιος θεώρησε πρέπον να παραιτηθεί εφόσον δρομολογείται δικαστική έρευνα σε σχέση με τις ευθύνες για την κατάρρευση των τραπεζών που αγγίζει και τον ίδιο. Την θέση του στο υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας, Χάρης Γεωργιάδης.
Η συμφωνία με την τρόικα ήταν ο πρωταρχικός στόχος και έχει επιτευχθεί, εξήγησε ο Σαρρής κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για το μνημόνιο.
Ο ίδιος είπε ακόμα ότι το θεώρησε πρέπον να παραιτηθεί καθώς δρομολογείται δικαστική έρευνα για τις πιθανές ευθύνες προσώπων για την κατάρρευση των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου.
«Νομίζω ότι για να διευκολυνθεί το έργο των εισαγγελέων, το ορθό θα ήταν να θέσω στη διάθεση του Προέδρου την παραίτησή μου, το οποίο και έκανα», δήλωσε ο Σαρρής. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.
Υπενθυμίζεται ότι όταν ο κ. Σαρρής βρισκόταν στη Μόσχα για να διαπραγματευτεί βοήθεια από τη Ρωσία, υπήρξαν οι φήμες ότι είχε ήδη παραιτηθεί καθώς του χρεώθηκε «λάθος ενημέρωση» που έκανε στον Ν. Αναστασιάδη ο οποίος φέρεται να πήγε απροετοίμαστος στο Γιούργκρουπ εκείνο που αποφάσισε το κούρεμα καταθέσεων. Έτσι, κι αλλιώς, όπως είχαμε γράψει, η Κύπρος μπαίνει σε μια βαθιά πολιτική κρίση, πέραν της οικονομικής, με εισαγγελείς, σκάνδαλα και κατηγορίες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

1 σχόλιο:

  1. Οι εντολοδόχοι, κάνουν πρώτα τη δουλειά τους και μετά παραιτούνται.
    Όπως ακριβώς έκανε και ο Γ.Παπανδρέου.

    Όσο για τον κ.Σαρρή, δεν παραιτήθηκε όταν βγήκε στη φόρα το σκάνδαλο :
    "ΑΥΤΟΣ είναι Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου. Φωτογραφίες ΣΟΚ"
    http://antiparakmi.blogspot.com/2013/03/blog-post_29.html
    αλλά αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του.
    Άξιος ο μισθός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή