Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Οι Γερμανοί αναρωτιούνται: «Γιατί τα Ελληνόπουλα είναι πιο ευτυχισμένα από τα πλούσια παιδιά μας;»


Το ερώτημα γιατί τα υγιή και πλούσια παιδιά των Γερμανών είναι δυστυχισμένα, σε σχέση με τα φτωχά ελληνόπουλα, θέτει η γερμανική εφημερίδα Welt, σχολιάζοντας σχετική έκθεση της Unicef.
Η εφημερίδα αναρωτιέται πως γίνεται τα παιδιά των Γερμανών που έχουν τα πάντα να είναι λυπημένα, σε σχέση με τα παιδιά των Ελλήνων.
Όπως αναφέρει, η συμπεριφορά των γερμανόπουλων είναι υποδειγματική, έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, εδώ και τρία χρόνια καπνίζουν λιγότερο, έχουν λιγότερες ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και πλέον η βία και οι ξυλοδαρμοί είναι κάτω από το μέσο όρο σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Όμως υπάρχει πρόβλημα.
Όπως λέει ο Χανς Μπερτμαν, καθηγητής του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου  και μέλος της UNICEF, τα γερμανόπουλα δηλώνουν ότι είναι λυπημένα.
Τα αποτελέσματα της έρευνας ανάμεσα σε 176.000 αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 11 ως 15 ετών σε 29 χώρες, δείχνουν πως η Γερμανία βρίσκεται στο νούμερο 22 της κλίμακας για την ευτυχία ενώ σε όλα τα άλλα είναι πολύ ψηλά. Πριν από μερικά χρόνια στην κλίμακα της ευτυχία τα γερμανόπουλα ήταν στη 12η θέση.
Αντιθέτως, τα ελληνόπουλα, όπως και τα παιδιά από άλλες χώρες του νότου, ενώ είναι πολύ χαμηλά στους τομείς όπου οι Γερμανοί πρωτεύουν, είναι πολύ ευτυχισμένα. «Εννέα στους δέκαΈλληνες και Ισπανούς αξιολογούν την ικανοποίησή τους για τη ζωή θετικά – παρά το ποσοστό ανεργίας των νέων που φτάνει το 25%. Η Ελλάδα βρίσκεται 17 θέσεις πιο πάνω από τη Γερμανία» σημειώνει η εφημερίδα. Το «γιατί» πάντως, παραμένει για τους Γερμανούς,  ένα αναπάντητο ερώτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου