Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Θρίλερ: Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη- Στρατιωτικοί ζήτησαν άσυλο


Φωτογραφία  E-evros.gr

Οι Τούρκοι πραξικοπηματίες δήλωσαν emergency και mayday, πέρασαν τα σύνορα και προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης

Ένα απίστευτο πολιτικό-διπλωματικό θρίλερ που απειλεί να εμπλέξει την Ελλάδα στα γεγονότα που κλονίζουν την Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν εκτυλίσσεται περίπου από τις 11:45.

Τουρκικό ελικόπτερο τύπου Black Hawk της αστυνομίας ζήτησε να περάσει εντός ελληνικού εναέριου χώρου με την επίκληση βλάβης. Οι χειριστές του τουρκικού Black Wawk δήλωσαν mayday και emergency στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες.

Αμέσως, το αρχηγείο τακτικής αεροπορίας έδωσε εντολή απογείωσης σε ένα ζεύγος ελληνικών F-16 επιφυλακής που προσέγγισαν το τουρκικό Black Hawk προκειμένου να διαπιστώσουν τις προθέσεις των Τούρκων.

Παρά το γεγονός ότι είχε εκπέμψει σήμα mayday, το τουρκικό ελικόπτερο δεν προσγειώθηκε στον πρώτο διαθέσιμο χώρο όπου θα μπορούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση αλλά ζήτησε να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Aλεξανδρούπολης όπου και ακινητοποιήθηκε.

Όταν το τουρκικό Black Hawk προσγειώθηκε μέσα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης κατέβηκαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων επτά στρατιωτικοί και ένας με πολιτικά ρούχα.

Οι οκτώ θεωρούνται πραξικοπηματίες αφού αμέσως μόλις πάτησαν σε ελληνικό έδαφος ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία: «Ώρα 11.50 στο αεροδρόμιο της Αλεξαδρούπολης προσγειώθηκε τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν οκτώ άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικές δυνάμεις και οδηγήθηκαν στη διεύθυνση αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι συλληφθέντες ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Το στρατιωτικό ελικόπτερο φυλάσσεται».

Την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών στην Τουρκία ζήτησε η Άγκυρα

Την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος απαιτεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού.

http://www.protothema.gr/greece/article/595538/alert-tourkiko-stratiotiko-elikoptero-zitise-adeia-kai-prosgeiothike-stin-alexandroupoli-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου