Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Τρεις αστυνομικοί νεκροί από πυροβολισμούς στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ

Τρεις αστυνομικοί νεκροί από πυροβολισμούς στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ

Άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν, ενώ ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας

Συναγερμός σήμανε την Κυριακή στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα όταν ένας άντρας άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από την επίθεση που σημειώθηκε σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το αρχηγείο της αστυνομίας.

Οι ακριβείς συνθήκες που ξέσπασαν οι πυροβολισμοί δεν έχουν διευκρινιστεί, όμως φαίνεται πως οι δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν έπειτα από ένα περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ πολλών προσώπων.

«Φαίνεται πως οι αστυνομικοί απάντησαν σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς» εξήγησε ο Κέσεϊ Ράιμπορν Χικς, εκπρόσωπος τύπου του σερίφης, στο τηλεοπτικό δίκτυο WAFB9.

Μετά το φονικό χτύπημα ο δράστης της επίθεσης παρέμεινε για αρκετή ώρα ενεργός γι' αυτό και οι αρχές στη Λουιζιάνα απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα οι αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον εξουδετερώσουν. Όμως, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του γραφείου του σερίφη, δύο άλλοι δράστες «ενδεχομένως διαφεύγουν».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Μπατόν Ρουζ ο θάνατος ενός Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά είχε προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών και οργισμένες διαδηλώσεις.

Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην πρωτεύουσα της Λουιζιάνας, θέατρο διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας.

Στο τηλεοπτικό δίκτυο WAFB9, ο δήμαρχος του Μπατόν Ρουζ Κιπ Χόλπεν απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, εκφράζοντας φόβους για μια νέα αναζωπύρωση της έντασης.

http://www.protothema.gr/world/article/595730/sunagermos-stis-ipa-pura-kata-astunomikon-sti-louiziana/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου