Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Βίντεο: Μουσουλμάνος ταξιτζής δεν πήρε τυφλό ζευγάρι... λόγω πίστηςΈνας οδηγός ταξί στη Βρετανία αρνήθηκε να επιβιβάσει νεαρό τυφλό ζευγάρι με σκύλο οδηγό στο όχημά του - Ποια δικαιολογία προέβαλλε;

Ένα ζευγάρι τυφλών φοιτητών μαζί με τον σκύλο - οδηγό του από το Λέστερ της Βρετανίας κάλεσε πρόσφατα ταξί. Όμως, όταν ο 22χρονος Charles Bloch και η 21χρονη σύντροφός του Jessica Graham προσπάθησαν να επιβιβαστούν με την βοήθεια του σκύλου τους Carlo, ο οδηγός τους ζήτησε να φύγουν και ανέφερε ότι η θρησκεία του δεν του επιτρέπει να βάλει τον σκύλο στο ταξί του.

Ο μουσουλμάνος οδηγός συνέχισε να αρνείται την επιβίβαση στο τυφλό ζευγάρι των φοιτητών ακόμα και όταν ο Bloch επικαλέστηκε την νομοθεσία στην Βρετανία, που απαγορεύει στους οδηγούς ταξί να αρνηθούν την μεταφορά σκύλων - οδηγών για τυφλούς επιβάτες.

Η σύντροφος του νεαρού φοιτητή κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο τον διάλογο με τον οδηγό του ταξί, ο οποίος τηλεφώνησε στο κέντρο με το οποίο συνεργάζεται για να στείλουν άλλο ταξί για το ζευγάρι.«Αν φύγεις θα σε μηνύσω», ακούγεται να λέει στον οδηγό ο φοιτητής. «Είμαι έτοιμος να μιλήσω με την αστυνομία», απαντά ο ταξιτζής και βάζει μπρος την μηχανή.

Μετά την δημοσιότητα που έλαβε το θέμα η εταιρεία ταξί, με την οποία συνεργαζόταν ο συγκεκριμένος οδηγός, ζήτησε συγγνώμη από το νεαρό ζευγάρι και δήλωσε πως διέκοψε την συνεργασία της με τον οδηγό, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό.

Το σχετικό βίντεο αναρτήθηκε στο Facebook και στο YouTube και έχει γίνει viral με περισσότερες από ένα εκατομμύριο κοινοποιήσεις. Πολλοί χρήστες σχολίασαν ότι θα έπρεπε να αφαιρεθεί η άδεια κυκλοφορίας από τον οδηγό και κάποιοι ανέφεραν ότι αυτός χρησιμοποίησε την θρησκεία του για να μην μεταφέρει το τυφλό ζευγάρι.

Από το 2010 στην Βρετανία έχει θεσπιστεί νόμος (Equality Act) για την διευκόλυνση των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε δημόσιους χώρους, όπως σε τράπεζες, ταξί ή εστιατόρια και σύμφωνα με το άρθρο 12 του ίδιου νόμου απαγορεύεται στους οδηγούς ταξί να αρνούνται την επιβίβαση και μεταφορά τυφλών ατόμων και των σκύλων - οδηγών τους.

http://www.protothema.gr/world/article/592537/video-mousoulmanos-taxitzis-den-pire-tuflo-zeugari-logo-pistis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου