Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Τζιχαντιστής ο 17χρονος Αφγανός που επιτέθηκε σε επιβάτες τρένου στη Γερμανία



Νεκρός ο δράστης - Στο δωμάτιό του βρέθηκε σημαία του Ισλαμικού Κράτους - Κρατώντας μαχαίρι και τσεκούρι, επιτέθηκε με βιαιότητα εναντίον επιβατών - Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν δύο από τα θύματά του - Ισλαμικό Κράτος: Ο δράστης είναι ένας από τους μαχητές μας

Ισλαμιστικό υπόβαθρο φέρεται να είχε ο 17χρονος Αφγανός ο οποίος εισέβαλε σε περιφερειακό τρένο κοντά στο Βίρτσμπουργκ  της Γερμανίας κρατώντας μαχαίρι και τσεκούρι και επιτέθηκε με βιαιότητα εναντίον επιβατών.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της Βαυαρίας, από την επίθεση του 17χρονου δράστη , τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερις άνθρωποι, οι δύο εκ των οποίων δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Ένα ακόμη άτομο έχει τραυματιστεί ελαφρά, ενώ τουλάχιστον 14 επιβάτες του τρένου είναι σε κατάσταση σοκ.

Ο 17χρονος φώναξε πριν τραυματίσει τους επιβάτες  «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», ενώ οι γερμανικές αρχές πριν από λίγο εντόπισαν στο σπίτι του μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Aφότου επιτέθηκε με μαχαίρι, ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει από το τρένο που είχε σταματήσει να κινείται, αλλά ειδικοί κομάντο τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα South China οι τραυματίες είναι μέλη μιας οικογένειας από το Χονγκ Κονγκ που ταξίδευε εκείνη την ώρα με ένα φίλο του δράστη.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας , Γιοαχίμ  Γιόαχιμ Χέρμαν σε συνέντευξη του στο κρατικό κανάλι ARD έκανε λόγο για μία «πραγματικά τρομακτική πράξη, που όμοιά της δεν έχει γίνει ξανά στη Βαυαρία».

Ο Βαυαρός αξιωματούχος ανέφερε ότι αυτόπτες μάρτυρες τον άκουσαν να φωνάζει «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».



Στην περιοχή βρίσκονταν τυχαία αστυνομικοί των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίοι τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, την ώρα που προσπαθούσε να τους επιτεθεί, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο 17χρονος Αφγανός είχε έρθει στη Γερμανία ως ασυνόδευτος, χωρίς γονείς και είχε κάνει αίτηση για άσυλο. Ζούσε τον πρώτο καιρό στην περιοχή του Βίρτσμπουργκ και τις τελευταίες δύο εβδομάδες φιλοξενούνταν σε μια οικογένεια. Οι ανακριτικές αρχές προσπαθούν τώρα να ρίξουν φως στο περιβάλλον του δράστη και αναζητούν ανθρώπους που τον ήξεραν.

Ο Γιόαχιμ Χέρμαν δεν απέκλεισε ο δράστης να μιμήθηκε τον δράστη της Νίκαιας. «Είναι γνωστό ότι τέτοιες πράξεις ενδέχεται να βρίσκουν μιμητές κι αλλού», επεσήμανε στη γερμανική τηλεόραση. Το Συνδικάτο Σιδηροδρομικών "EVG" ζήτησε να ενισχυθεί η προστασία για το προσωπικό και τους επιβάτες της.

Μαρτυρίες για Βίρτσμπουργκ

«To εσωτερικό του τρένου έμοιαζε με σφαγείο», υποστηρίζει σοκαρισμένος ένας αυτόπτης μάρτυρας στην γερμανική εφημερίδα Bild. «Δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου τόσο πολύ αίμα», δηλώνει ένας άλλος.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ο 17χρονος Αφγανός φέρεται να έδρασε μόνος του, δεν είχε δηλαδή συνεργούς. Από τον περασμένο Μάρτιο ζούσε σε στρατόπεδο προσφύγων στην περιοχή Ochsenfurt ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες τον είχε υπό την προστασία της ανάδοχη οικογένεια.



Ισλαμικό Κράτος: Ο δράστης της επίθεσης στη Γερμανία είναι ένας από τους μαχητές μας

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε πριν από λίγο την ευθύνη της επίθεσης του 17χρονου Αφγανού σε τρένο στο Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας. Αναφερόμενη στον δράστη, έκανε λόγο για  «έναν αγωνιστή του Ισλαμικού Κράτους».

Η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση πρώτα αιματοκυλά τους στόχους και εν συνεχεία αναλαμβάνει την ευθύνη σε μία επίδειξη της  δύναμής της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με την ισλαμιστική οργάνωση το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι ο νεαρός Αφγανός δράστης της επίθεσης στο τρένο στη Γερμανία είναι ένας από τους «μαχητές» της οργάνωσης.

«Ο δράστης της επίθεσης στη Γερμανία είναι ένας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε την επιχείρηση αυτή ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις για στόχευση των χωρών του συνασπισμού που πολεμά στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, αναφέρει το Amaq.

http://www.protothema.gr/world/article/596153/tzihadistis-o-17hronos-afganos-pou-epitethike-se-epivates-trenou-sti-germania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου