Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Νέο σοκ στη Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Ναντ

Νέο σοκ στη Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Ναντ

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο οδηγός φώναξε «ο Θεός είναι μεγάλος» -Τουλάχιστον δέκα τραυματίες, οι δύο σοβαρά - Ο άντρας που οδηγούσε το αυτοκίνητο αυτομαχαιρώθηκε με εννιά μαχαιριές - Είναι αυτή η τρίτη κατά σειρά επίθεση φανατικών επί γαλλικού εδάφους, μετά τα περιστατικά σε Παρίσι και Ντιζόν

Σοκαρισμένη η γαλλική κοινωνία παρακολουθεί εδώ και λίγη ώρα το δεύτερο περιστατικό παράσυρσης πεζών από αυτοκίνητο.

Μετά τη Ντιζόν όπου άνδρας έπεσε με το όχημά του επάνω σε πεζούς φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», το βράδυ της Δευτέρας ένα λευκό ημιφορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε πεζούς στην πόλη Ναντ.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ τουλάχιστον δέκα άνθρωποι είναι τραυματίες από το περιστατικό που σημειώθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Σύμφωνα με το BMF TV δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.



Οδηγός του λευκού ημιφορτηγού ήταν ένας 25χρονος άντρας, ο οποίος αυτομαχαιρώθηκε με εννιά μαχαιριές στην καρδιά, αφού χτύπησε τους πεζούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η δική του κατάσταση κρίνεται κρίσιμη.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει επικαλούμενο πηγή κοντά στην υπόθεση ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν θρησκευτικά κίνητρα πίσω από το περιστατικό. Αντίθετα πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο ημιφορτηγό οι αστυνομικοί βρήκαν ένα σημειωματάριο με ακατανόητες πράξεις, ορισμένες εκ των οποίων παραπέμπουν σε αυτοκτονικές τάσεις εκ μέρους του 25χρονου. Πάντως, ανεπιβεβαίοτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άντρας φώναζε «ο Θεός είναι μεγάλος» πριν αυτοτραυματιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή στη Ντιζόν, ένας άντρας έπεσε πάνω σε πεζούς φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και τραυμάτισε έντεκα άτομα, ενώ το Σάββατο αστυνομικοί σε τμήμα του Παρισιού πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άντρα που εισέβαλε στο τμήμα και άρχισε να μαχαιρώνει όποιον έβρισκε μπροστά του.

http://www.protothema.gr/world/article/436972/alert-gallia-autokinito-paresure-pezous-se-hristougenniatiki-agora-sti-nad/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου