Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Κυρία Ομπάμα: «Έχω βιώσει κι εγώ ρατσισμό. Κάποτε μια κυρία σε ένα κατάστημα μου ζήτησε να την βοηθήσω να της κατεβάσω κάτι από ένα ράφι»


Επειδή όλα σήμερα είναι «ρατσισμός»…

Το ζεύγος Ομπάμα μίλησε στο περιοδικό ‘People’ για τις δικές τους «ρατσιστικές εμπειρίες», όπως περιγράφει το περιοδικό.

Η Μισέλ Ομπάμα είπε μια ιστορία που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ενώ ήταν πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών.
  

Η "Πρώτη Κυρία" ως κοινή  θνητή, προχωράει ανέμελα στο πολυκατάστημα (2011). Δεν γνωριζει ότι λίγα ράφια πιο κάτω παραμόνευε το φρικτό πρόσωπο του "ρατσισμού"
«Την λέω αυτή την ιστορία - εννοώ, ακόμη και ως πρώτη κυρία - κατά τη διάρκεια εκείνου του έντονα δημοσιοποιημένου ταξιδιού, πήγα στο Target (πολυκατάστημα), όχι πολύ μεταμφιεσμένη και το μόνο άτομο που ήρθε κοντά μου στο κατάστημα ήταν μια γυναίκα που μου ζήτησε να τη βοηθήσω να πάρει κάτι από ένα ράφι.Γιατί δεν με είδε ως την πρώτη κυρία, με είδε σαν κάποιον που θα μπορούσε να την βοηθήσει. Αυτού του είδους πράγματα συμβαίνουν στη ζωή. Γι’ αυτό δεν είναι κάτι το νέο», είπε η Μισέλ Ομπάμα, η οποία έχει ύψος 1,82 μ.

Είπε, επίσης, ότι και ο σύζυγός της, ο Μπαράκ Ομπάμα, έχει βιώσει «ρατσισμό», καθώς κάποτε του ζήτησαν να φέρει έναν καφέ ενώ φορούσε σμόκιν. «Φορούσε ένα σμόκιν σε δείπνο με μαύρες γραβάτες και κάποιος του ζήτησε να φέρει ένα καφέ», είπε στο περιοδικό.

ΚΟ: Βέβαια όλες αυτές οι τραγικές εμπειρίες που συγκινούν τους πάντες και αποδεικνύουν περίτρανα το «ρατσιστικό» πρόσωπο της Αμερικής δεν μπορούν να συγκριθούν με το απίστευτο «ρατσιστικό» δράμα που βίωσε η πάμπλουτη Όπρα  Γουίνφρειστην «ρατσιστική» Ελβετία, όταν η υπάλληλος ενός πολυτελούς καταστήματος δεν της έβγαλε από την βιτρίνα μια πανάκριβη τσάντα, αξίας 42.000 δολαρίων. Φρίκη. Που πάει πια αυτός ο κόσμος;;;

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου