Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΑΥΣΤΡΙΑ: Δεν του άρεσε του Αιγύπτιου ο Εσταυρωμένος και τον έκοψε


Ένας Αιγύπτιος που μετακόμισε σε ένα σπίτι στο Grossenzersdorfστην Κάτω Αυστρία, δήλωσε στους γείτονές του ότι ο Εσταυρωμένος έξω από το σπίτι του ήταν μια «αηδία» - κι έτσι τον έκοψε με έναν γωνιακό λειαντήρα.

Λίγο αφότου ο Αιγύπτιος αγόρασε το σπίτι άρχισε να διαμαρτύρεται στους γείτονές του για τον Εσταυρωμένο που βρισκόταν για αρκετές δεκαετίες στο γρασίδι μπροστά στην νέα ιδιοκτησία του.

«Δεν το θέλω αυτό. Πρέπει να φύγει!», είπε, όπως αναφέρει ηHeute.

Σύντομα, κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης στο σπίτι του, πήρε έναν γωνιακό λειαντήρα και τον έκοψε.

Οι γείτονές του δυσαρεστήθηκαν. Ο τοπικός δήμαρχος HubertTomsic των σοσιαλιστών Χριστιανοδημοκρατών (SPÖ) είπε ότι «είχε μια συνομιλία με τον άνθρωπο για την επανατοποθέτηση του σταυρό σε μια διαφορετική θέση στο σοκάκι».

Ο Tomsic είπε ότι μια τέτοια «ριζοσπαστική» απάντηση στο γνωστό χριστιανικό σύμβολο είναι προσβλητική. Το δεξιό Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα (ÖVP), δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει καταθέσει καταγγελία στην αστυνομία για παράνομη βία και δυσφήμηση θρησκευτικών διδασκαλιών.

Την Τρίτη, οι τοπικοί μουσουλμάνοι ηγέτες καταδίκασαν τη δράση του Αιγύπτιου με έντονο τρόπο, λέγοντας ότι μια τέτοια πράξη προκάλεσε μεγάλη κατάπληξη, καθώς, όπως έλεγε το δελτίο τύπου που εξέδωσαν, σύμφωνα με το Ισλάμ, «οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να σέβονται τα σύμβολα των άλλων θρησκειών».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου