Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Συρία: Τουλάχιστον 50 νεκροί σε δύο ημέρες από βομβαρδισμούς ανταρτών

Συρία: Τουλάχιστον 50 νεκροί σε δύο ημέρες από βομβαρδισμούς

Μεταξύ των θυμάτων και εννέα παιδιά - «Σπαράσσεται» η χώρα μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και εννέα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες δύο ημέρες από τους βομβαρδισμούς των ανταρτών εναντίον περιοχών του Χαλεπιού που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επίσης δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο χωριό αλ Χαράκι στην επαρχία Χομς, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Και τα δύο περιστατικά σημειώνονται μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

«Τουλάχιστον 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους 9 παιδιά, σκοτώθηκαν από τα πυρά όλμων και ρουκετών εναντίον περιοχών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος», επεσήμανε το Παρατηρητήριο.

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο και 27 την Κυριακή.

Πέραν των 50 αυτών νεκρών, 230 ακόμη άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στους τελευταίους δύο μήνες από τους βομβαρδισμούς των ανταρτών εναντίον των περιοχών του Χαλεπιού που ελέγχονται από τον στρατό.

Η μη κυβερνητική οργάνωση ανέφερε εξάλλου ότι 2.000 πολίτες, ανάμεσά τους και 500 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Ιανουάριο από τις επιθέσεις του συριακού στρατού εναντίον συνοικιών του Χαλεπιού που ελέγχονται από τους εξεγερμένους.

Σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, «η κλιμάκωση (των επιθέσεων) των ανταρτών εναντίον των περιοχών του καθεστώτος συνδέεται με τις επικείμενες εκλογές», οι οποίες αναμένεται να διατηρήσουν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στην εξουσία.

Η αντιπολίτευση έχει ανακοινώσει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν μόνο στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης.

Στο μεταξύ στη Χομς «μια έκρηξη» που οφείλεται σε ενέργεια των «τρομοκρατών» στο χωριό αλ Χάρακι «προκάλεσε τον θάνατο δέκα ανθρώπων και σημαντικές υλικές ζημιές στα σπίτια. Προκλήθηκε από ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο», όπως διευκρίνισε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή, ενώ πρόσθεσε ότι σημειώθηκε στο χωριό αλ Χάρακι, στο οποίο ζουν κυρίως αλαουίτες, το δόγμα στο οποίο ανήκει και ο Άσαντ.

http://www.protothema.gr/world/article/384188/suria-toulahiston-50-nekroi-se-duo-imeres-apo-vomvardismous-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου