Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Σε ψευδοροφή κελιού το σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων


Σε ψευδοροφή κελιού το σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων
Διάτρητα τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές από τις ελλείψεις κονδυλίων. Προκαλούν σοκ τα ευρήματα από τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους
 

Λίγες ημέρες μετά την πρωτοφανή μαζικήαπόδραση από τις φυλακές Τρικάλων, και την ομηρία σωφρονιστικών υπαλλήλων από τον βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί της ΕΚΑΜ πραγματοποίησαν νέο αιφνιδιαστικό έλεγχο και ανακάλυψαν στην πέμπτη και έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά και στις φυλακές Τρικάλων, γι ακόμη μία φορά, δεκάδες αυτοσχέδια μαχαίρια, κινητά τηλέφωνα, ακόμη και το σχέδιο της απόδρασης των 11 Αλβανών κρατουμένων από τα Τρίκαλα !
ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΙΝΗΤΑ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ “ΠΥΡΗΝΩΝ”
Η κατάσταση στις φυλακές έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, τα μέτρα ασφαλείας αποδεικνύονται σχεδόν καθημερινά “σουρωτήρι”, αφού άκρως επικίνδυνοι κρατούμενοι αλλά και βαρυποινίτες, όχι μόνον κινούν τα νήματα των συμμοριών μέσα από τις φυλακές, αλλά προμηθεύονται ότι θέλουν από πιστόλια, μαχαίρια, κινητά και ναρκωτικά μέχρι και χειροβομβίδες ! Το απίστευτο είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες που όμως δεν επιβεβαιώνονται επίσημα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, βρέθηκαν 5 κινητά τηλέφωνα ακόμη και στα κελιά κρατουμένων για συμμετοχή στην “Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς“.
   ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Κρυμμένα μέσα σε ψευδοροφή κελιού στις φυλακές Τρικάλων, βρέθηκαν δύο ιδιόχειρα σχεδιαγράμματα που απεικονίζουν τον σχεδιασμό της πρόσφατης αιματηρής απόδρασης των 11 Αλβανών κρατουμένων, καθώς και ένα έντυπο όπου υπάρχουν ειδικοί κωδικοί επικοινωνίας των κρατουμένων ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Συγκεκριμμένα, στην Φυλακή Κορυδαλλού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δεκαεπτά (17) κινητά τηλέφωνα,
σαράντα δύο (42) αυτοσχέδια μαχαίρια και «σουβλιά» και
ογδόντα οχτώ (88) αυτοσχέδια λοστάρια (μεταλλικά και ξύλινα).
Στις Φυλακές Τρικάλων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο (2) ιδιόχειρα σχεδιαγράμματα-σκαριφήματα, που απεικονίζουν το σχεδιασμό της πρόσφατης απόδρασης,
ένα (1) ιδιόχειρο έντυπο με κρυπτογραφημένο κώδικα επικοινωνίας,
δεκαεπτά (17) κινητά τηλέφωνα,
δώδεκα (14) κάρτες SIM,
έντεκα (11) φορτιστές κινητών τηλεφώνων,
δεκαπέντε (15) αυτοσχέδια καλώδια φόρτισης κινητών τηλεφώνων,
τέσσερα ( 4 ) ακουστικά τύπου « bluetooth hands free »,
δώδεκα (12) ακουστικά τύπου « hands free »,
τρία (3) αυτοσχέδια μεταλλικά μαχαίρια,
oκτώ (8) συσκευασίες με 97,8 γραμμάρια ηρωίνης και
οκτώ (8) σμυριδόπανα λείανσης μεταλλικών αντικειμένων
Την ίδια στιγμή πάντως συνεχίζονται με πλήρη διακριτικότητα οι έρευνες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Εθνικής Αμύνης ώστε να διαπιστωθεί ο ρόλος παραστρατιωτικών Αλβανών στο σχέδιο απόδρασης των έντεκα κακοποιών από τα Τρίκαλα. Όπωςπρώτο αποκάλυψε το “Newsbomb.gr” το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, κλιμάκια από την Κατεχάκη και το Πεντάγωνο αναζητούν πρόσωπα που είχαν επαφή με τους κρατουμένους και φέρονται να έχουν συμμετάσχει σε επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης τόσο στο Κοσσυφοπέδιο, όσο και στο Τέττοβο της πΓΔΜ.
Το θέμα είναι σοβαρό αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του την περίεργη κινητικότητα που παρατηρείται από ομάδες που αυτοαποκαλούνται «αυτονομιστές της Τσαμουριάς».
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου