Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΒΕΛΓΙΟ: Εκστρατεία «Τούρκοι γυρίστε στην πατρίδα σας» από το Vlaams Belang


Το εθνικιστικό κόμμα Vlaams Belang’ (Φλαμανδικό Συμφέρον) του Βελγίου, που έχει ως στόχο μια ανεξάρτητη Φλάνδρα, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία παλιννόστησης, προκειμένου να πείσει εκείνους τους μετανάστες που δεν προσαρμόζονται στην φλαμανδική κοινωνία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Το τουρκική σύνθημα της εκστρατείας του φλαμανδικού κόμματος έχει ξεκινήσει εδώ και είναι “Emirdağ’ın sana intiyacı var,” (Το Emirdağ σας έχει ανάγκη), ενώ το γενικό σύνθημα που απευθύνεται σε όλους τους μετανάστες είναι «Επιστέψτε επιτυχώς στην πατρίδα σας». Φυλλάδια με το σύνθημα έχουν διανεμηθεί σε χιλιάδες στη Φλάνδρα.
Μέλη του κόμματος Vlaams Belang αύριο θα ταξιδέψουν στοEmirdağ της Τουρκίας, από το οποίο έχει μεταναστεύσει το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών στην πόλη της Γάνδης και θα έχουν μια συζήτηση την Πέμπτη με τον Cengiz Pala, το δήμαρχο του Emirdağ, με τον οποίον μίλησαν στο Βέλγιο τον Οκτώβριο. Η ομάδα σχεδιάζει επίσης να επισκεφθεί ορισμένα χωριά στο Emirdağ.
Ο Johan Deckmyn, ο οποίος είναι ένα από τα μέλη της ομάδας και μέλος του κοινοβουλίου της Φλάνδρας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα την Τετάρτη ότι είναι υπέρ της παλιννόστησης των μεταναστών που δεν μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία, στη Φλάνδρα. «Αν οι Τούρκοι δεν θέλουν να μεταναστεύσουν ξανά, θα πρέπει να ενσωματωθούν στην κοινωνία μας», δήλωσε. Δηλώνοντας ότι δεν με κανένα τρόπο δεν είναι αντι-τουρκική ή ρατσιστική ομάδα, ο Deckmyn έχει παραπονεθεί ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες στη Φλάνδρα και ότι οι μετανάστες δεν εντάσσονται στην φλαμανδική κοινωνία. "Πολλοί Τούρκοι στη Γάνδη έχουν προβλήματα προσαρμογής και εκμάθησης της γλώσσας. Υπάρχουν Τούρκοι που ζουν στη Φλάνδρα για τριάντα χρόνια και δεν μιλούν Φλαμανδικά », παραπονέθηκε.
(Στην φωτογραφία: Τούρκοι και Βέλγοι σε διαμαρτυρία για τη δράση του ΡΚΚ)
Ο Deckmyn σημείωσε επίσης ότι οι Τούρκοι στη Φλάνδρα διαμαρτύρονται για τους Ρομά που φθάνουν με μεγάλους αριθμούς από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία τα τελευταία χρόνια, και οι νεοεισερχόμενοι έχουν επικριθεί για έλλειψη προσαρμογής στους τρόπους της τοπικής κοινωνίας.
Το κόμμα, το οποίο αυτοαποκαλείται «ευρω-κριτικό», είναι υπέρ μιας ομόσπονδης Ευρώπης και κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Η αντίληψή τους για την Ευρώπη βασίζεται κυρίως στην γεωγραφία και τον Χριστιανισμό. Το κόμμα προτιμά να δει την Τουρκία ως προνομιακό εταίρο στην οικονομία και την άμυνα. Οι μετανάστες πιστεύεται ότι αποτελούν το 10-15 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού του Βελγίου, το οποίο αισθάνεται επίσης την πίεση των οικονομικών δυσκολιών που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Υπάρχουν περίπου 200.000 Τούρκοι που ζουν εκεί.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου