Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Νοσοκομείο απειλεί νοσοκόμες που δεν θέλουν να συμμετέχουν σε εκτρώσεις


Στην φωτογραφία: οι 12 νοσοκόμες του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Νιου Τζέρσεϊ (UMDNJ), που αρνούνται να συμμετέχουν σε αμβλώσεις, μαζί με τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Christopher Smith. Οι δώδεκα νοσοκόμες έχουν καταθέσει μήνυση και είναι αντίθετες στη νέα πολιτική του UMDNJ το οποίο απαιτεί από αυτές να συμμετέχουν σε αμβλώσεις, μια απότομη αλλαγή από την μέχρι τώρα πολιτική του νοσοκομείου.
Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Νιου Τζέρσεϋ αγνοεί μια δικαστική εντολή και απειλεί με διακρίσεις τις 12 νοσοκόμες που είναι αντίθετες με τις εκτρώσεις και υπέρ της ζωής (pro-life).
Δικηγόροι της δικηγορικής εταιρίας Alliance Defense Fund (ADF) εκπροσωπούν τις νοσηλεύτριες στην κατάθεση Αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά του νοσοκομείου.
Το νοσοκομείο προσπαθεί να εξαναγκάσει τις νοσοκόμες να συμμετάσχουν σε συνεδριάσεις που θα επιβάλλουν διακρίσεις όσον αφορά την μεταφορά θέσεων εργασίας και άλλες αλλαγές στην απασχόλησή τους μόνο για ένα λόγο: Οι νοσοκόμες δεν θέλουν να βοηθήσουν στις αμβλώσεις. Η κίνηση του νοσοκομείου είναι μια κατάφωρη παραβίαση της δικαστικής απόφασης.
"Αυτές οι pro-life νοσοκόμες δεν πρέπει να πέσουν θύματα εκφοβισμού σε διακρίσεις για την απασχόληση που απαγορεύεται τόσο από την ομοσπονδιακή νομοθεσία όσο και από την δικαστική απόφαση," λέει ο Matt Bowman, νομικός σύμβουλος της ADF. «Το νοσοκομείο απειλεί να επιβάλει εργασιακές διακρίσεις σε αυτές τις νοσοκόμες λόγω των θρησκευτικών και ηθικών τους αντιρρήσεων τους στο θέμα της άμβλωσης.
«Τέτοιες διακρίσεις εις βάρος των νοσοκόμων που υπερασπίζονται τη ζωή παραβιάζουν την πολιτειακή και την ομοσπονδιακή νομοθεσία, την απόφαση του δικαστηρίου στην συγκεκριμένη περίπτωση, και ακόμη και την πολιτική του ίδιου του νοσοκομείου που οι δημόσιες δηλώσεις του λένε ότι κανένας νοσηλευτής δεν πρέπει να συμμετέχει σε διαδικασίες για τις οποίες είναι αντίθετος."
Μία προσωρινή διαταγή του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ της περιοχής του New Jersey εξέδωσε στις 3 Νοεμβρίου απαγόρευση το νοσοκομείο να κάνει εργασιακές διακρίσεις έως ότου το δικαστήριο έχει την ευκαιρία να εξετάσει την υπόθεση. Η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστείγια τις 5 Δεκεμβρίου.
Αν και το νοσοκομείο θεωρεί την απειλή εργασιακών αλλαγών ως «λογικές διαρρυθμίσεις», η ADF υποστηρίζει ότι, επειδή τα δικαιώματα της συνείδησης σχετικά με την άμβλωση είναι υψίστης σημασίας στο νόμο, «ο νόμος σε αυτή την περίπτωση δεν επιτρέπει στους εργοδότες να διαπραγματευτούν ‘λογικές διαρρυθμίσεις’ σε θέματα έκτρωσης. "
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου