Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η ICAP επεξεργάζεται συναλλαγές σε δραχμές…


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Τhe Wall Street Journal η ICAP Plc, η μεγαλύτερη εταιρεία-μεσίτης στον κόσμο (που πραγματοποιεί συναλλαγές για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και όχι ιδιώτες), δοκιμάζει τώρα συναλλαγές σε δραχμές σε σχέση με το ευρώ και το δολάριο.
Η ICAP Plc ετοιμάζει ηλεκτρονικές πλατφόρμες συναλλαγών, για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή στην δραχμή, δήλωσε την Κυριακή ανώτερο στέλεχος της εταιρείας.
Η εταιρεία έχει ελέγξει συστήματα που θα επιτρέπουν στις τράπεζες να συναλλάσσονται με την δραχμή έναντι τόσο του δολαρίου όσο και του ευρώ, ανέφεραν στελέχη της ICAP, προειδοποιώντας ότι τα μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες ήταν μέτρα προφύλαξης.
Ορισμένες αποφάσεις, όπως πόσα δεκαδικά ψηφία θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για συναλλαγματική ισοτιμία της δραχμής, δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Αλλά η ICAP, δήλωσε το πρότυπο νόμισμα θα μπορούσε να ρυθμιστεί ανάλογα με τις αιτήσεις των εκπροσώπων, και ότι η εργασία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως οδικός χάρτης για το πώς να προετοιμαστούν για την περίπτωση που πολλά νομίσματα εξέρχονται από το ευρώ. Μέχρι στιγμής, οι δοκιμές περιλαμβάνουν μόνο την δραχμή, χωρίς άλλα νομίσματα.
Μια έκθεση-έρευνα της Barclays Capital την περασμένη εβδομάδα, έδειξε ότι σχεδόν το ήμισυ των 1.000 επενδυτών στην έρευνα πιστεύουν ότι, τουλάχιστον μία χώρα θα εγκαταλείψει το ευρώ το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου