Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μέρκελ - Σαρκοζί υπονομεύουν την ΕΕ με μια νέα Ευρωζώνη


 Πολλοί είναι αυτοί που απόρησαν, όταν η Angela Merkel ανέφερε πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη.
Σήμερα, γνωρίζουμε τι ακριβώς εννοούσε.
Ένα εσωτερικό έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης που διέρρευσε, μιλάει για τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου που θα έχει την εξουσία να διαχειρίζεται τις οικονομίες των χωρών μελών με προβλήματα. Πρόκειται για ένα μηχανισμό σταθερότητας που στο μέλλον θα ακολουθηθεί και από μια πλήρη πολιτική ένωση.
Στην ουσία, αυτό που σχεδιάζεται είναι ένα ευρωπαϊκό υπέρ-κράτος, που θα επιβληθεί στους Ευρωπαίους είτε το θέλουν είτε όχι. Η εθνική κυριαρχία θα αποτελεί παρελθόν, και τα πάντα θα τα ρυθμίζουν κάποιοι μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες.
Αυτό όμως δεν θα το δεχτούν οι λαοί της Ευρώπης, μέχρι που θα νιώσουν το πλήρες βάρος της οικονομικής κατάρρευσης στις πλάτες τους. Οι μεθοδικοί όμως Γερμανοί το σχεδιάζουν ήδη, ως την συνέχεια της κρίσης. Πολλοί πιστεύουν πως αν καταρρεύσει η ευρωπαϊκή οικονομία και το ευρώ, θα διαλυθεί τόσο το νόμισμα, όσο και η ΕΕ. Κάτι τέτοιο όμως δεν το θέλουν οι Γερμανοί, και για αυτό και ετοιμάζονται για τα μετέπειτα της επερχόμενης κατάρρευσης.
Όσο βαθαίνει η κρίση χρέους, τόσο περισσότερο οι Γερμανοί δείχνουν τα δόντια τους. Σε αυτή τη χρονική φάση, η Angela Merkel έχει καταστεί η πιο σημαντική πολιτικός της Ευρώπης, οδηγώντας τον αγώνα ενάντια στη κρίση.
Υπάρχουν φήμες που τη θέλουν να σχεδιάζει από κοινού με τον Γάλλο πρόεδρο την σύσταση μιας νέας ευρωζώνης, που θα αλλάξει ριζικά την Ευρώπη. Όπως έγραψε η εφημερίδα Daily Telegraph, οι Γάλλοι ετοιμάζουν ένα παρακλάδι της ευρωζώνης που θα υπονομεύσει την ΕΕ. «Η Γαλλία και η Γερμανία θέλουν την ενίσχυση της ενότητας των χωρών μελών μέσα από νέους φόρους και νομικά μέτρα, έτσι ώστε να αποτραπεί ο δανεισμός και οι δαπάνες των κρατών στο μέλλον…».
Το νυν καθεστώς της Ευρώπης δεν αντέχει άλλο, και πρέπει να αλλάξει. Και αυτό που βλέπουμε είναι ότι η Γερμανία και η Γαλλία προχωρούν σε αυτή την αλλαγή, θέλοντας να δημιουργήσουν το νέο ευρωπαϊκό υπέρ-κράτος. Πριν όμως γίνει αυτό, θα δούμε μια οικονομική κατάρρευση η οποία άρχισε από καιρό να ξεδιπλώνεται.
Ο ενδείξεις είναι πολλές: Στην Ιταλία ανέλαβε τεχνοκράτης πρωθυπουργός, επιβάλλοντας αυστηρή λιτότητα. Η χώρα τώρα ακολουθεί τη μοίρα της Ελλάδας, και μπαίνει σε βαθιά ύφεση.
Το EFSF κατάντησε ανέκδοτο, αναγκαζόμενο να αγοράζει τα δικά του ομόλογα.
Δεκάδες ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν υποβαθμιστεί, ακόμη και γερμανικές.
Οι ειδικοί τα έχουν χάσει. Όπως λένε, θα δούμε και άλλη κρίση, αφού τίποτα ακόμη δεν έχει λυθεί.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup Willem Buiter προειδοποιεί για την οσονούπω οικονομική κατάρρευση της Ευρώπης. «Ο χρόνος τελειώνει…είναι ζήτημα λίγου χρόνου να δούμε τη χρεοκοπία μιας μεγάλης οικονομίας όπως είναι η Ιταλία ή η Ισπανία, που θα οδηγούσε το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα στο γκρεμό…».
Η Ann Barnhardt της  Barnhardt Capital Management τερμάτισε την λειτουργία της εταιρίας της, επειδή όπως είπε δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί ότι τα χρήματα των πελατών της που επενδύονται σε ομόλογα κλπ θα είναι ασφαλή. Θεωρεί την κρίση συστημική, και προβλέπει ότι το μέλλον των αγορών είναι καταδικασμένο. Στην ουσία, αυτό που λέει είναι ότι οι επενδυτές θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις αγορές των futures και options, οι οποίες δεν είναι πλέον βιώσιμες.
Ο κόσμος βρίσκεται ενώπιον μιας νέας κρίσης, που θα είναι χειρότερη από αυτήν που ξεκίνησε το 2008. Όπως όλα δείχνουν, το 2012 θα είναι ιδιαίτερα άσχημη χρονιά.
Η επιμονή των Ευρωπαίων στο κούρεμα κατά 50% του ελληνικού χρέους, υπονόμευσε την εμπιστοσύνη των αγορών στο ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα.Τώρα κυριαρχεί ο φόβος και ο πανικός, και η σταθερότητα αργεί πολύ. Ήδη υπάρχουν ενδείξεις για μια σύνθλιψη της πίστωσης, που θα οδηγήσει σε ένα «οικονομικό τέλος του κόσμου».
Η πίστωση στην Ευρώπη έχει στεγνώσει. Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει όπου νάναι και στις ΗΠΑ.
Το τέλος πλησιάζει…

The Economic Collapse.
http://theeconomiccollapseblog.com/archives/the-coming-european-superstate-that-germany-plans-to-cram-down-the-throats-of-the-rest-of-europe
Απόδοση: S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου