Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Πάτωσε σε πωλήσεις το κόμικ της MARVEL με όλο μαύρους ήρωες

Η Marvel Comics αναγκάστηκε να ακυρώσει ένα κόμικ εμπνευσμένο από το κίνημα Black Lives Matter, το “BlackPanther & The Crew  εξαιτίας των πολύ χαμηλών πωλήσεων, αναφέρει το The Verge.

Το κόμικ - γραμμένο από τον μαύρο ακτιβιστή και γιο μέλους των Μαύρων Πανθήρων Ta-Nehisi Coates – παρουσίαζε μια ομάδα μαύρων υπερηρώων συμπεριλαμβανομένου του Μαύρου Πάνθηρα, της Misty Knight, του Luke Cage και της Storm - με μόνο λευκό στο «πλήρωμα» τον Iron Fist - και ερευνούσε την περίπτωση ενός πολιτικού ακτιβιστή για τα δικαιώματα των μαύρων ο οποίος πέθανε στη φυλακή της αστυνομίας στη φημισμένη περιοχή Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. 

Η ιστορία διαδραματίζεται στη πόλη της Νέας Υόρκης με περιπολίες από αστυνομικούς ρομπότ αντί ανθρώπων και ένα μεγάλο μέρος της υπόθεσης εμφανίζεται να έχει επηρεαστεί από την όλη νοοτροπία του Black Lives Matter, με αστυνομικούς να δέρνουν μειονότητες «χωρίς λόγο» και «ομάδες πολιτών» στα πρόθυρα γενικευμένων ταραχών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η λίμπεραλ κόμικ κοινότητα αναστατώθηκε που η Marvel ακύρωσε το τεύχος Black LivesMatter. Η ιστοσελίδα Gizmodo κατήγγειλε ότι η Marvel δεν έκανε διαφήμιση του κόμικ και δεν το προώθησε στους οπαδούς.

Η ακύρωση του Black Panther & The Crew έρχεται λίγο μετά, την δήλωση ενός στελέχους της Marvel ότι τα κόμικ που εστιάζουν ειδικά σε χαρακτήρες που τονίζουν την «διαφορετικότητα» δεν πάνε καλά στις πωλήσεις.

Η ακύρωση αυτή έρχεται επίσης πριν από την επόμενη μεγάλη κινηματογραφική ταινία της Marvel για τον Μαύρο Πάνθηρα με τον Chadwick Boseman. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2018.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου