Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Αφέθηκε ελεύθερος Πακιστανός καταζητούμενος με «ερυθρή αγγελία» της Ιντερπόλ

Ο 25χρονος Ahmed Waheed έχει δολοφονήσει δύο άτομα στη χώρα του - Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι δεν έπρεπε να εκδοθεί γιατί κινδυνεύει η ζωή του - Στις 26 Απριλίου έληξε η περίοδος κράτησής του στην Αμυγδαλέζα

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι οι ελληνικές αρχές άφησαν ελεύθερο έναν 25χρονο Πακιστανό σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί «ερυθρά αγγελία» από την Ιντερπόλ για διπλή δολοφονία στην πατρίδα του.

Ο Ahmed Waheed ήταν κρατούμενος στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα μέχρι τις 26 Απριλίου οπότε και έληξε ο χρόνος επιτρεπτής κράτησης. Έκτοτε κυκλοφορεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αν και από τις αρχές, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, έχει χαρακτηριστεί ως «εξαιρετικά επικίνδυνος».

Παράλληλα όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων του, Παναγιώτης Μπαϊλακτάρης, ο 25χρονος έχει υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου που εκκρεμεί. «Οι αρχές όφειλαν να έχουν αντιμετωπίσει το αίτημά του για άσυλο πολύ πριν λήξει ο ανώτατος επιτρεπόμενος χρόνος κράτησης ενός ατόμου που αποτελεί κίνδυνο και για την εθνική ασφάλεια αλλά και για τη δημόσια τάξη» προσθέτει ο δικηγόρος.

Ο Ahmed Waheed στις 2 Ιουλίου 2014 με τη συμμορία του που «πουλούσε» προστασία σε καταστήματα δολοφόνησε δύο άτομα στο Πακιστάν.

Όταν εντοπίστηκε στη Θήβα στις αρχές του περασμένου Ιουνίου ο 25χρονος υποστήριξε ότι κινδυνεύει με θανατική ποινή στο Πακιστάν και γι' αυτό ζήτησε να μην εκδοθεί στη χώρα του.

Αν και δικαστήριο στο Ναύπλιο έκρινε ότι έπρεπε να εκδοθεί, ο Πακιστανός προσέφυγε στον Άρειο Πάγο που έκρινε ότι δεν πρέπει να συμβεί αυτό γιατί όντως κινδυνεύει στη χώρα του με θάνατο. Έτσι ο 25χρονος κατέληξε στην Αμυγδαλέζα από την οποία έφυγε τον Απρίλιο.

http://www.protothema.gr/greece/article/681774/afethike-eleutheros-pakistanos-katazitoumenos-me-eruthri-aggelia-tis-iderpol/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου