Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Μακελειό στην Αίγυπτο: Τουλάχιστον 26 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε Χριστιανούς Κόπτες

Η επίθεση έγινε σε λεωφορείο που κατευθυνόταν σε μοναστήρι - Υπάρχουν και 25 τραυματίες σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής όπου σημειώθηκε  η επίθεση

Μακελειό με θύμα Χριστιανούς Κόπτες το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) στην Αίγυπτο.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά λεωφορείου που μετέφερε ομάδα Κοπτών σε μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ στην περιοχή Μίνια σκοτώνοντας τουλάχιστον 26 άτομα.



Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη της περιοχής εκτός από τους 26 νεκρούς υπάρχουν και τουλάχιστον 26 τραυματίες ενώ ιερέας κάνει λόγο για 35 νεκρούς.

Σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια επίθεση δέχθηκαν δύο λεωφορεία. Στο ένα επέβαιναν Χριστιανοί Κόπτες και στο δεύτερο εργάτες από δύο χωριά της περιοχής.



Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο αραβικό δίκτυο είπαν ότι την επίθεση έκαναν 8 μασκοφόροι που φορούσαν στολές και επέβαιναν σε δύο οχήματα.

Η Μίνια είναι μια περιοχή που βρίσκεται νότια του Καΐρου και στην οποία ζουν αρκετοί Χριστιανοί Κόπτες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ανάληψη ευθύνης για την αιματηρή επίθεση.



Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι το βράδυ της 24ης Μαΐου, η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο, είχε εκδώσει προειδοποίηση για «επικείμενη αλλά απροσδιόριστη τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο». «Η Πρεσβεία γνωρίζει μια δυνητική απειλή δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα της οργάνωσης Hassm, μια γνωστή τρομοκρατική οργάνωση, γεγονός που υποδηλώνει κάποια απροσδιόριστη δράση αυτό το βράδυ» αναφερόταν σε δήλωση.



http://www.protothema.gr/world/article/682922/makeleio-stin-aigupto-23-nekroi-apo-epithesi-enoplon-se-hristianous-koptes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου