Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Το BBC θα σε μαρτυράει στον εργοδότη σου εάν κάνεις «ενοχλητικά» σχόλια

Το BBC αποκάλυψε ότι θα χρησιμοποιήσει «προσωπικές πληροφορίες» των ανθρώπων για να τους «σταματήσει» να είναι «ενοχλητικοί» ή «προσβλητικοί» στο διαδίκτυο, καθώς και απειλεί να ενημερώσει τον εργοδότη των χρηστών εάν θεωρηθούν ότι έχουν παραβιάσει τον νόμο.

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός αποκάλυψε την απειλή σε ένα νέο έγγραφο 28 σελίδων με τίτλο «Πολιτική απορρήτου και cookies», το οποίο περιείχε ένα τμήμα σχετικά με το "προσβλητικό ή ακατάλληλο περιεχόμενο".

«Εάν δημοσιεύσετε ή στείλετε προσβλητικό, ακατάλληλο ή απαράδεκτο περιεχόμενο οπουδήποτε στον ιστότοπο του BBC ή σε άλλες ιστοσελίδες του BBC ή εμπλακείτε με οποιαδήποτε άλλη άτακτη συμπεριφορά σε οποιαδήποτε υπηρεσία του BBC, το BBCμπορεί να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά σας στοιχεία για να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά».

Δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσε το BBC να χρησιμοποιήσει τις προσωπικές πληροφορίες του χρήστη για να αλλάξει τη συμπεριφορά του στο διαδίκτυο και δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις ενέργειες που συμπεριλαμβάνονται στο ευρύ και υποκειμενικό πλαίσιο του "προσβλητικού, ακατάλληλου ή απαράδεκτου".

Η απειλή για τη συμφωνία με τρίτους, όπως "ο εργοδότης σας,  ο σχολικός πάροχος διαδικτύου σας ή οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου" σχετικά με το περιεχόμενο και τη συμπεριφορά σας, περιορίζεται στο "όπου το BBC πιστεύει εύλογα ότι παραβιάζετε ή ενδέχεται να παραβιάσετε οποιονδήποτε εφαρμοστέο νόμο ".

Ωστόσο, είναι επίσης ασαφές γιατί το BBC να θέλει να αναζητήσει ανθρώπους μέσω της δουλειάς τους ή της εκπαίδευσής τους - αντί να επιτρέψει στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης να κάνει το έργο του.

Δίνουν το παράδειγμα ενός σχολίου που «μπορεί να είναι δυσφημιστικό», αλλά δεν αποκλείουν ανθρώπους για τα αποκαλούμενα «εγκλήματα μίσους», τα οποία καταγράφονται ως έγκλημα, αρκεί να θεωρούνται ως «μίσους» από το “θύμα", χωρίς να απαιτείται καμία απόδειξη.

Το έγγραφο αποκαλύπτει επίσης ότι το BBC θα "κρατήσει τα προσωπικά σας στοιχεία στα συστήματά του για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για τη σχετική δραστηριότητα".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου