Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

FBI: Ανοίγει ξανά το φάκελο των email της Χίλαρι Κλίντον

FBI: Ανοίγει ξανά το φάκελο των email της Χίλαρι Κλίντον

Λίγες μόνο μέρες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές η ομοσπονδιακή αστυνομία προχωρά σε νέα έρευνα για την αλληλογραφία της προεδρικής υποψήφιας των δημοκρατικών

Τον φάκελο των email της Χίλαρι Κλίντον ανοίγει ξανά το FBI λίγες μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του FBI, θα εξεταστούν νέα email τα οποία εστάλησαν από τον προσωπικό λογαριασμό της Κλίντον όταν ήταν υπουργός εξωτερικών. Στόχος της νέας έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν τα email αυτά περιείχαν διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Ο επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμι αναφέρει σε σχετική επιστολή που έστειλε σε Ρεπουμπλικάνους βουλευτές και γερουσιαστές ότι δεν είναι σε θέση να προβλέψει πόσο θα διαρκέσει η νέα έρευνα.

Η προηγούμενη έρευνα του FBI είχε κλείσει με την αστυνομία να αποφαίνεται ότι η Χίλαρι Κλίντον δεν είχε προβεί σε ποινικώς κολάσιμα αδικήματα ενόσω χρησιμοποιούσε τον ιδιωτικό λογαριασμό για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της, αντί για τον λογαριασμό που είχε στην διάθεσή της στο υπουργείο Εξωτερικών.


Αμεση ήταν η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του χαρακτηρίζει την Κλίντον διεφθαρμένη με αφορμή την υπόθεση των email.

Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία σχολίασε ότι τελικά το “σύστημα ίσως να μην είναι διαβρωμένο”, εξέφρασε τον σεβασμό του για την ομοσπονδιακή αστυνομία και εξέφρασε την ελπίδα ότι “τελικά ίσως η Δικαιοσύνη να επιβληθεί".

http://www.protothema.gr/world/article/623532/fbi-anoigei-xana-to-fakelo-ton-email-tis-hilari-klidon/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου