Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Σοκ με ομαδικό βιασμό ανάπηρης γυναίκας σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Σουηδία

A wheelchair-bound woman was gang-raped by up to six migrants at a Swedish asylum centre in Visby (pictured), Sweden, after asking if she could use their toilet, it has been reported

Η 30χρονη ισχυρίζεται ότι της επιτέθηκαν έξι μετανάστες όταν ζήτησε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα - Έξι άνδρες συνελήφθησαν αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι

Μία γυναίκα σε αναπηρικό καροτσάκι ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από έξι μετανάστες σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Σουηδία, το οποίο επισκέφθηκε προκειμένου να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η 30χρονη γυναίκα είχε επισκεφθεί νωρίτερα τη μεσαιωνική πόλη Βίσμπυ στο νησί Γκότλαντ και επέστρεφε με ταξί σπίτι της, όταν ζήτησε ξαφνικά στον οδηγό να σταματήσει έξω από το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών για να πάει στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της άτυχης γυναίκας, ο πρώτος από τους βιαστές της επιτέθηκε όταν εκείνη βρισκόταν ήδη στην τουαλέτα, και στη συνέχεια άλλοι πέντε μετανάστες που φιλοξενούνται στο κέντρο έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία της να αντιδράσει, βιάζοντάς την και εκείνοι επί δύο ώρες.

«Είχε παραλύσει από τον τρόμο και το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να τους ζητάει συνεχώς να σταματήσουν», ανέφερε στα τοπικά μέσα ο Staffan Freriksson, εξηγώντας ότι η πελάτισσά του πάσχει από μερική αναπηρία που της επιτρέπει να καλύπτει μόνο μικρές αποστάσεις με τα πόδια.

Όπως εξήγησε, η 30χρονη κατάφερε τελικά μετά από αρκετή ώρα να «αποδράσει» από το κέντρο. Τις επόμενες ημέρες, έξι άνδρες περίπου 20 ετών συνελήφθησαν από τις αρχές, όμως στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, για άγνωστους ακόμα λόγους.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή της τοπικής κοινωνίας που πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε πόλη του Γκότλαντ. Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Torbjörn Nilsson, δήλωσε ότι αυτό το περιστατικό είναι πρωτοφανές στο νησί, όπου η εγκληματικότητα είναι πολύ χαμηλότερη από άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Expressen, όλοι οι ύποπτοι είναι αιτούντες άσυλο.

http://www.protothema.gr/world/article/618448/sok-me-omadiko-viasmo-anapiris-gunaikas-se-kedro-filoxenias-metanaston-sti-souidia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου