Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Οι “πρόσφυγες” είναι μοχλός

Γράφει η Kalina Androlova για το ιστολόγιο Memoria BG
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους! 

Όταν οι φτωχοί εγκαταλείπουν πανικόβλητοι τις εστίες τους μόλις ξεσπάσει ένας πόλεμος, κινούνται προς το πλησιέστερο σύνορo για να αναζητήσουν καταφύγιο από το θάνατο. Αντίθετα, εκείνοι που ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη σήμερα, κρατώντας πανό και πλακάτ που λένε ότι θέλουν να ζήσουν στην πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης, τη Γερμανία, δεν δραπετεύουν από πόλεμο. Απλώς μεταναστεύουν για να αναζητήσουν έναν πιο άνετο τρόπο ζωής. Η υστερική προπαγάνδα και το κακόγουστο μελό συμπαράστασης προς τους αποκαλούμενους “πρόσφυγες”, που κατασκευάστηκαν προκαταβολικά σε εργαστήρια, από ειδικούς στον τομέα της προβολής στα μέσα ενημέρωσης και της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, συνεχίζονται ακατάπαυστα. Αμέτρητες ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ, ανέλαβαν τη διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων στα πλαίσια της καμπάνιας για τη στήριξη των “προσφύγων”.

Έχω, όμως, ένα ερώτημα να θέσω. Θυμάστε τις αρχές της δεκαετίας του '90 στη Βουλγαρία; Θυμάστε εκείνη την πείνα, την έλλειψη χρημάτων, την τρομερή καταστροφή, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, το σύνολο της φτώχειας και τη σύγχυση; Εκατοντάδες χιλιάδες Βούλγαροι αναγκαστικά έπρεπε να αλλάξουν τόπο και τρόπο ζωής. Δεν υπήρχε τότε τρόπος να πάνε στην Ευρώπη, έτσι απλά, επειδή έτσι τους κάπνισε. Δεν τους επέτρεψαν να σταθούν στα σύνορα και να διακηρύσσουν: “Δραπετεύω από τη θανάσιμη απελπισία που κυριαρχεί στη Βουλγαρία. Θέλω να πάω στη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία”… Εκείνα τα χρόνια, οι αμερικανικές ΜΚΟ δεν χρηματοδούσαν δακρύβρεχτες εκδηλώσεις προπαγάνδας υπέρ των άθλιων, άπορων Βουλγάρων, Ρώσων και γενικότερα των Ανατολικοευρωπαίων. Αντίθετα, τους παρακολουθούσαν ψυχρά, διακρίνοντας επάνω τους τα αποτελέσματα της δικής τους στρατηγικής: το πώς οι ηλικιωμένοι, οι πατεράδες, οι μανάδες και οι παππούδες μας πέθαιναν από την πείνα, το κρύο, τη φτώχεια και την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Κανείς, τότε, δεν μας άφησε να πάμε και να ζήσουμε στην Ευρώπη! Κανείς δεν νοιαζόταν τότε, ενώ απ’ εναντίας σήμερα μελετούν προσεκτικά τις ανάγκες των μεταναστών, των οποίων η τύχη, παρεμπιπτόντως, κατευθύνεται πλήρως και ουσιαστικά από την κυβέρνηση Ομπάμα. Όποιος υποστηρίξει το αντίθετο είναι σίγουρα θιασώτης μιας ακραίας μορφής προπαγανδιστικού κυνισμού.

Γνώρισα ανθρώπους που πέρασαν αρκετά χρόνια σε στρατόπεδα στην Ευρώπη, περιμένοντας να εγκριθούν τα έγγραφα που κατέθεσαν, αλλά στη συνέχεια τους ανακοινώθηκε ότι ήταν οικονομικοί μετανάστες και στάλθηκαν πίσω στη Βουλγαρία. Προσωπικά, με προβληματίζει το γεγονός ότι οι λεγόμενοι “πρόσφυγες” έχουν σήμερα κάθε δικαίωμα να επιλέξουν πού θέλουν να πάνε για να ζήσουν. “Πάμε στη Γερμανία!” λένε. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Αναρωτήθηκε κανείς;

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια μαζική φυγή από εμπόλεμες ζώνες. Ούτε πρόκειται για οικονομική μετανάστευση, διότι μια μετάβαση με οικονομικά κίνητρα δεν θα μπορούσε να είχε οργανωθεί τόσο μαζικά. Η οικονομική μετανάστευση συντελείται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Μεμονωμένα άτομα, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, κινούνται προς διαφορετικούς προορισμούς, ανάλογα με τα ατομικά τους σχέδια.

Αντίθετα, αυτή τη στιγμή, είμαστε αντιμέτωποι με μια απόλυτα οργανωμένη εισβολή ξένων προς τον ευρωπαϊκό πολιτισμό ανθρώπων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια πραγματικά περιστατικά αποκαλύπτουν ότι οι λαθρέμποροι πληρώνονται υπέρογκα ποσά για να μεταφέρουν αυτά τα άτομα σε ευρωπαϊκά εδάφη. Υπάρχει κάποιος που να διαθέτει μια λογική απάντηση στο ερώτημα “γιατί συμβαίνει αυτό”; Ο πόλεμος, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συντελείται στα εδάφη τους, είναι απλά μια αφορμή.  Το “Ισλαμικό Κράτος” είναι απλά ένα εργαλείο. Αυτοί εδώ οι μετανάστες συμπεριφέρονται συχνά με αλαζονικό τρόπο, σαν η Ευρώπη να τους χρωστάει κάτι. Σηκώνουν πανό με συνθήματα όπως: “Ντροπή σας Ευρωπαίοι”“Ανοίξτε τα σύνορά σας”, ουρλιάζουν, ρίχνουν κάτω φράχτες, με μια ασυνήθιστη, ανεξήγητη αυτοπεποίθηση... 

Με συγχωρείτε! Μήπως η Ευρώπη δημιούργησε και όπλισε το “Ισλαμικό Κράτος”; Δεν έχετε ακόμη αντιληφθεί τι συμβαίνει; Η Ευρώπη έχει θυσιαστεί στο κέντρο ενός σκοτεινού παιχνιδιού εξωτερικών δυνάμεων. Και δεν πρόκειται για έναν λυγμό απαισιοδοξίας μιας δημοσιογράφου της Βουλγαρικής Εθνικής Ραδιοφωνίας, που υπερβάλλει, με σκοπό να δραματοποιήσει την κατάσταση. Αυτό είναι το πραγματικό μέλλον, το εγγύτατο μέλλον της Ευρώπης.

Οι μετανάστες αυτοί προέρχονται από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και άλλες, κυρίως μουσουλμανικές χώρες. Πώς γίνεται να σκέφτηκαν να φτάσουν στην Ευρώπη όλοι μαζί αυτή την δεδομένη στιγμή, ενώ οι περισσότεροι δεν κατοικούν σε εμπόλεμες ζώνες; Το μεταναστευτικό χάος που κυριαρχεί στην Ευρώπη είναι μια σημαντική από στρατηγική άποψη λειτουργία στην διαδικασία για μια ριζική εθνοτική ανασύσταση της Ευρώπης. Αυτό ισχύει, αλλά δεν παύει να είναι μια ατελής ανάλυση. Για μια πλήρη ανάλυση απαιτείται να ληφθεί υπ’ όψιν το γεγονός ότι, μεταξύ των μεταναστών, έρχεται για να φιλοξενηθεί στην Ευρώπη και ένας αρκετά μεγάλος αριθμός τρομοκρατών μισθοφόρων του “Ισλαμικού Κράτους”. Μιλάμε για χιλιάδες.

Εννοείται ότι, εάν δεν υπήρχε μια τέτοια μαζική έξοδος “προσφύγων”, δεν θα υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να μεταφερθεί ένας τόσο μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών στην ΕΕ. Οι τζιχαντιστές αυτοί δεν ήταν απαραίτητοι για το “Ισλαμικό Κράτος”. Είναι απαραίτητοι μόνο για εκείνους που θέλουν να ελέγχουν την Ευρώπη. Σε κάθε “λάθος” γεωπολιτικό βήμα τους και σε κάθε προσπάθειά τους για ανεξαρτησία, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να τρομοκρατούνται και να απειλούνται με βομβιστικές επιθέσεις, με ταραχές, εκατόμβες θυμάτων και ό,τι άλλο φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Για παράδειγμα, υπογράφεται ένα συμβόλαιο για έναν αγωγό; Μπαμ! Πάρτε ένα οργανωμένο χτύπημα ή μια επιχείρηση από ακραίους ισλαμιστές, για να μετατοπιστεί η προσοχή σας και όχι μόνο η προσοχή σας, αλλά και οι καθημερινές δραστηριότητές σας. Δεν θέλετε να υπογράψτε την Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ); Πανεύκολο! Θα ζητήσουμε από τις πολυεθνικές εταιρείες να σας κάνουν μήνυση!

Θεωρώ απαραίτητο να τονίσω για άλλη μια φορά, ότι ο υποστηρικτικός μοχλός για τη μελλοντική διαχείριση μέσω του τρόμου, του χάους και των ταραχών εισάγεται στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή, δημιουργούνται τρομοκρατικοί πυρήνες των ομάδων που θα αναλάβουν διάφορες επιχειρήσεις. Και αυτή τη στιγμή, η Ευρώπη ακόμη μπορεί να κάνει κάτι για να προστατεύσει τον εαυτό της. Αλλά, δυστυχώς, δεν γίνεται τίποτα. Ο Βίκτορ Ορμπάν είναι ο μόνος ηγέτης που υπερασπίζεται την Ευρώπη.

Η απληστία και ο φόβος για μια εύρωστη και ισχυρή Ευρασία υπερισχύουν της λογικής. Η Ευρώπη καταστρέφεται, η Ασία κατακερματίζεται, ενώ παράλληλα εδραιώνονται υπο- και υπερ-εθνικές δομές δήθεν κρατών.

Κι εμείς δεν βλέπουμε ακόμη την αλλαγή που συντελείται αυτή τη στιγμή στον κόσμο;Είμαστε τυφλοί;


https://kostasxan.blogspot.gr/2016/10/blog-post_591.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου