Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Αυστραλία: Αδυνατεί να φρενάρει πολίτες της που φεύγουν για να γίνουν τζιχαντιστές

Αυστραλία: Αδυνατεί να φρενάρει πολίτες της που φεύγουν για να γίνουν τζιχαντιστές

«Φεύγουν ανενόχλητοι για τη Συρία», παραδέχεται ο υποδιευθυντής της αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας

Τα χέρια «ψηλά» σηκώνουν οι αρχές της Αυστραλίας αδυνατώντας να φρενάρουν τους Αυστραλούς μαχητές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι ανενόχλητοι μεταβαίνουν στη Συρία και το Ιράκ προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Όπως παραδέχτηκε ο υποδιευθυντής της αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, Νιλ Γκάχαν, καταθέτοντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή, ομάδα Αυστραλών τζιχαντιστών κατόρθωσε να αναχωρήσει από την Αυστραλία για να βρεθεί στο πλευρό των φανατικών ισλαμιστών.

Η αποκάλυψη αυτή έχει προκαλέσει αίσθηση δεδομένου ότι, η κυβέρνηση της χώρας έχει λάβει αυστηρά αντιτρομοκρατικά μέτρα αφού τις επόμενες δύο μέρες θα διεξαχθεί στο Μπρίσμπαν η σύνοδος των ηγετών της ομάδα G20.

«Από τη στιγμή που έφυγαν από τη χώρα, δεν μπορούσε μα κάνουμε τίποτα», υποστήριξε ο Νιλ Γκάχαν, προσθέτοντας πως,  τους τελευταίους μήνες έχουν ελεγχθεί 16 χιλιάδες ύποπτοι ταξιδιώτες.

«Κάποιοι μας ξέφυγαν γιατί δεν ήταν στα ραντάρ μας», είπε ο Γκάχαν προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών, στη Συρία και το Ιράκ μάχονται αρκετές δεκάδες Αυστραλοί τζινατιστές που φθάνουν στις δύο χώρες μέσω της Τουρκίας. Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση της Αυστραλίας, σε συνεννόηση με την Άγκυρα, αναμένεται να τοποθετήσει ειδικούς πράκτορες στην Τουρκία.

http://www.protothema.gr/world/article/426404/australia-adunatei-na-frenarei-tous-polites-pou-ginodai-tzihadistes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου