Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Πακιστάν: Δολοφόνησαν τη μητριά και τις αδελφές τους κατηγορώντας τες για μοιχεία

Πακιστάν: Δολοφόνησαν τη μητριά και τις αδελφές τους κατηγορώντας τες για μοιχεία

Τους δύο αδελφούς-δράστες κατήγγειλε ο ίδιος ο πατέρας τους

Δύο αδέλφια συνελήφθησαν σήμερα Τρίτη στο Πακιστάν επειδή σκότωσαν τη μητριά τους και τις δύο μικρότερες, ετεροθαλείς αδελφές τους καθώς τις θεωρούσαν ένοχες για μοιχεία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι δύο αδελφοί, ηλικίας περίπου 30 ετών, προφυλακίστηκαν αφού τους κατήγγειλε ο πατέρας τους στις αστυνομικές Αρχές της Λαχόρης.

«Ο Σάμπαν Άχμεντ, ο πατέρας των κατηγορουμένων, ανέφερε τα γεγονότα στην Αστυνομία λέγοντας ότι οι γιοι του σκότωσαν τη γυναίκα του, τη Σούγρα, 50 ετών, και τις κόρες του, Μουκάντας και Αμίνα, 18 και 16 ετών αντίστοιχα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής Αστυνομίας, Μοχάμαντ Αγιούμπ.

Μόνο το 2013, 869 γυναίκες δολοφονήθηκαν στο Πακιστάν «για λόγους τιμής», σύμφωνα με την ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας.

Πολλές Πακιστανές δεν μπορούν να επιλέξουν μόνες τους τον σύζυγό τους, ούτε να επιδείξουν ανυπακοή στις αποφάσεις που λαμβάνουν οι γονείς τους για εκείνες αφού κάτι τέτοιο θεωρείται ότι ντροπιάζει ολόκληρη την οικογένεια.

http://www.protothema.gr/world/article/425723/pakistan-dolofonisan-ti-mitria-kai-tis-adelfes-tous-katigorodas-tes-gia-moiheia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου