Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Μπουτάρης: «Ναι» στη φιλοξενία παράνομων μεταναστών στη Θεσσαλονίκη


Μπουτάρης: «Ναι» στη φιλοξενία παράνομων μεταναστών στη Θεσσαλονίκη Πρόθυμος να δημιουργηθεί στη συμπρωτεύουσα κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστώνεμφανίστηκε ο δήμαρχος της πόλης.
Ο κ. Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε τη διαφωνία του με τις αντιδράσεις δημάρχων στη δημιουργία κέντρων κράτησης μεταναστών, σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες μπορεί να προέρχονται ακόμη και από ρατσιστική αντίληψη.
Ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ξεκαθάρισε ότι δεν θα είχε αντίρρηση να φιλοξενηθούν μετανάστες στο Γ’ Σώμα Στρατού, εφόσον κάτι τέτοιο επιλεγεί.
«Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μετανάστες γιατί δεν υπάρχουν στρατόπεδα ή άλλοι χώροι. Όμως εγώ δεν θα έλεγα όχι. Όσοι το κάνουν αυτό έχουν μέχρι και ρατσιστική αντίληψη. Τι θα σε βλάψει ένας μετανάστης που είναι μέσα σε στρατόπεδο;» σημείωσε.
Πρόσθεσε δε ότι το πρόβλημα με τους μετανάστες στη Θεσσαλονίκη δεν είναι τρομερό, δεν έχει τις διαστάσεις που έχει στην Αθήνα, καθώς οι περισσότεροι από τους μετανάστες που ζουν στην πόλη είναι ενταγμένοι στην κοινωνία και τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολείο.
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου