Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Όλα τα είχαμε, οι Λίβυοι «τραυματίες» μας έλειπαν


Μέσα στον γενικό ορυμαγδό που ζούμε, με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, και το φάντασμα της χρεοκοπίας να πλανάται πάνω από το κεφάλι μας, έχουμε παραμελήσει διάφορα άλλα που συμβαίνουν καθημερινά, όπως είναι η εγκληματικότητα, η λαθρομετανάστευση, και διάφορα άλλα «δευτερεύοντα» ζητήματα, που μπορεί να μην είναι εξίσου σοβαρά με την ενδεχόμενη οικονομική μας καταστροφή, αλλά εντούτοις έχουν κι αυτά την ιδιαίτερη σημασία τους, και αποδεικνύουν το αξίωμα ότι σε εποχές κρίσης, γίνονται και οι μεγαλύτερες μπίζνες.



Με αφορμή λοιπόν την προχθεσινή βίαιη συμπλοκή των Λίβυων «τραυματιών» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας,  αξίζει να αναφέρουμε περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Εδώ και κάποιους μήνες, μέσα στα πλαίσια της «ανθρωπιστικής» συμπαράστασης προς τον χειμαζόμενο λαό της Λιβύης, η Ελλάδα δέχθηκε να φιλοξενήσει Λίβυους «πολυτραυματίες» και «τραυματίες» σε νοσοκομεία (κυρίως ιδιωτικά ) της χώρας.

Η όλη επιχείρηση χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση του Κατάρ, και έτσι η χώρα μας έγινε τελικός προορισμός για χιλιάδες θύματα του πολέμου της Λιβύης, τα οποία κατέφτασαν με ειδικές πτήσεις τσάρτερ, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να νοσηλευτούν στα εδώ νοσοκομεία.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Ανέκαθεν η Ελλάδα βοηθούσε, όπου και όσο μπορούσε…


Εκτός όμως από μια λεπτομέρεια.

Οι εν λόγω «πολυτραυματίες» Λίβυοι, κάθε άλλο παρά τραυματίες είναι.

Και αυτό διαπιστώνεται εύκολα από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων κατέφτασαν ήταν αρτιμελείς, υγιέστατοι, και … αεράτοι.

Ελάχιστοι μάλιστα από αυτούς μπήκαν σε κάποιο νοσοκομείο, άσχετα αν τα (ιδιωτικά) νοσοκομεία αυτά έχουν ήδη πληρωθεί ουκ ολίγα, μέσα στα πλαίσια της διακρατικής «ανθρωπιστικής» συμφωνίας, που λέγαμε.

Οι περισσότεροι από τους δήθεν τραυματίες, διαμένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σουλατσάροντας καθημερινά στις αγορές, στα εμπορικά κέντρα, στα πάρκα, και δημιουργώντας παράλληλα χίλια μύρια προβλήματα, όπως όταν επιτέθηκαν σε μαθήτρια στη Θεσσαλονίκη, που γλίτωσε χάρη στην επέμβαση των συμμαθητών της, ή όπως φαίνεται από την άγρια προχθεσινή συμπλοκή στο ξενοδοχείο ΠΡΕΣΙΝΤΕΝΤ της Αθήνας, ή από τα δεκάδες καθημερινά επεισόδια που δημιουργούν όπου βρεθούν, και όπου σταθούν.

Πρόκειται άλλωστε, για έμπειρους, και μπαρουτοκαπνισμένους  αντάρτες, μαχητές, κλπ. που τα είδαν όλα, τα έζησαν όλα, και που προφανώς δεν φοβούνται πια τίποτα.

Εν ολίγοις, και για να μην ξεγελιόμαστε, πρόκειται για ένα είδος «φάμπρικας», που στήθηκε από κάποιους επιτήδειους, προκειμένου κάποιοι προνομιούχοι Λίβυοι (καθεστωτικοί και μη) να ξεφύγουν από την διαλυμένη πατρίδα τους, και να αποκτήσουν πρόσβαση στην ΕΕ, μέσω της χώρας μας.

Δεν είναι ούτε τραυματίες, ούτε ανάπηροι, ούτε καν θύματα. Μερικοί ίσως, οι περισσότεροι όμως, όχι.

Είναι απλά κάποιοι μάγκες, που βρήκαν τρόπο να βγουν από την χώρα τους, και επέλεξαν τον αδύναμο κρίκο που λέγεται Ελλάδα, με την συνδρομή κάποιων δικών μας μεγαλόσχημων ιδιοκτητών κλινικών, κλπ που τους έχουν προκαταβληθεί τα χρήματα της «νοσηλείας» από λογαριασμούς του Κατάρ, και κάποιων (αρκετών) ξενοδόχων, που ξαφνικά απέκτησαν πληρότητα στις μονάδες του!

Έτσι, συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να καταφτάνουν μαζικά με ειδικές πτήσεις, πολλοί χωρίς διαβατήρια, να εγγράφονται (στα χαρτιά) ως ασθενείς (με ποιος ξέρει τι στοιχεία και τι ονόματα) σε διάφορα νοσοκομεία και θεραπευτήρια, και από εκεί και πέρα να διάγουν βίο «τουρίστα», διαμένοντας σε ξενοδοχεία, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν ήδη εξαφανιστεί, με την αστυνομία να μην μπορεί να τους βρει ούτε στο νοσοκομείο, στο οποίο υποτίθεται ότι νοσηλεύονται, ούτε πουθενά αλλού.

Χιλιάδες από δαύτους, που είδαν φως και μπήκαν….

Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα.

Και καλά θα κάνουμε να το γνωρίζουμε, διότι αύριο μεθαύριο μπορεί να πέσουμε θύμα κάποιου μπαρουτοκαπνισμένου Λίβυου «πολυτραυματία», που τυχαία βρέθηκε στον δρόμο μας, δεν μας υπολογίζει, δεν μας γουστάρει, και εν πάση περιπτώσει, δεν έχει και τίποτα να χάσει.

Και πιστέψτε με, τα περιστατικά αυτά είναι συχνά, και καθημερινά.

Άσχετα να δεν τα παίζουν τα κανάλια…

Strange Attractor

http://www.antinews.gr/2012/02/22/148833/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου