Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ρουμπινί: Ο κολλητός του ΓΑΠ προπαγανδίζει την χρεοκοπία


O γνωστός «προφήτης» των αγορών και αγαπημένος συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου, ο αμφιλεγόμενος οικονομολόγος και γερός «παίκτης» με τις χρεοκοπίες των χωρών, ξανακτύπησε.
Ο λόγος για τον Νουριέλ Ρουμπινί ο οποίος ήρθε και πάλι στην Αθήνα για να μας πει ότι πρέπει να χρεοκοπήσουμε και να βγούμε από το ευρώ αν θέλουμε να σωθούμε. Δεν παρέλειψε να πει ότι «αν συνεχιστεί η ύφεση στην Ελλάδα θα βγουν τα τανκς».
Χρεοκοπία ή τανκς, σύμφωνα με τον κ. Ρουμπινί ο οποίος δεν ξέρουμε αν συναντήθηκε με τον ΓΑΠ αλλά σίγουρα θα πρέπει να τον ευχαριστήσει πολλές φορές. Διότι λέγεται ότι ο κ. Ρουμπινί έχει παίξει τα… ρέστα του στη χρεοκοπία της Ελλάδας και αν συμβεί κάτι τέτοιο θα γίνει ο ίδιος και οι πελάτες του ζάμπλουτοι.
Πως λοιπόν να μην ευχαριστήσει τον πρώην πρωθυπουργό που δύο χρόνια τώρα έκανε ότι ήταν δυνατό προκειμένου η Ελλάδα να φτάσει στο χείλος της χρεοκοπίας. Κι αν το «καταφέρει» αυτό θα πρέπει να τους στήσει ανδριάντα έξω από τα γραφεία της εταιρείας του στην Αμερική.
Παραβλέποντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αλλά και οι περισσότεροι οικονομολόγοι λένε ότι η έξοδος από το ευρώ θα είναι χειρότερη από αυτά που ζούμε σήμερα και θα βυθίσει τους πολίτες στη φτώχεια, ο Ρουμπινί έκανε απτόητος τη διάλεξή του.
Όχι ότι έχει άδικο σε πολλά από αυτά που είπε αλλά η επιλογή της χρεοκοπίας που «πουλά» σε όλο τον πλανήτη έχει συγκεκριμένο σκοπό. Τη διάλυση ή τουλάχιστον την αποδυνάμωση του ευρώ ώστε να κερδοσκοπήσουν απίστευτα όλοι όσοι έχουν δολάρια, όσοι έχουν ποντάρει σε cds ή θέλουν την αμερικανική οικονομία κυρίαρχο του πλανήτη.
Τόσα χρόνια το ευρώ τους έχει χαλάσει τη μαγιά των «πλανηταρχών» και δε θα έλεγαν όχι σε επανάκαμψη του δολαρίου ως το βασικότερο νόμισμα στις αγορές.
Αυτά υπηρετεί πιστά ο Ρουμπινί, όπως φυσικά και τις τσέπες των πελατών του.
Είναι σωστό που λέει ότι «η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει, λόγω των σκληρών μέτρων, σε ένα φαύλο κύκλο και η ύφεση θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη μέσα στον χρόνο». Αυτά τα λέμε κι εμείς εδώ και καιρό, πως αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, δουλειά δε γίνεται με ότι δάνειο κι αν έρθει.
Όταν όμως ο Ρουμπινί λέει: «είτε θα εξέλθετε από την ευρωζώνη, είτε θα πρέπει να προετοιμαστείτε για ύφεση άλλων πέντε ετών τουλάχιστον. Ύφεση που θα οδηγήσει σε πολιτική και κοινωνική αποσταθεροποίηση», εδώ έχουμε σοβαρές ενστάσεις. Γιατί ο κ. Ρουμπινί δε μας λέει τι θα αντιμετωπίσει ο κόσμος με την επιστροφή στη δραχμή; Γιατί δε μας λέει πώς θα αγοραστούν έναντι πινακίου φακής τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας από τους ξένους κι από όσους έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω;
Επίσης, δε μας λέει πώς θα αγοράσουμε πετρέλαιο, τρόφιμα κι άλλα εισαγόμενα προϊόντα.
Άξιο υποστηρικτή των λεγόμενών του ο κ. Ρουμπινί βρήκε στο πρόσωπο του καθηγητή οικονομικών Κώστα Λαπαβίτσα, ο οποίος είπε πως «με τη δραχμή απ’ όσο θυμάμαι δε ζούσαμε στην Ελλάδα ούτε στα δέντρα, ούτε στις σπηλιές».
Ο Ρουμπινί είπε κι άλλα σωστά όπως «το φάρμακο της Τρόικας αρρωσταίνει όλο και περισσότερο τον ασθενή. Ο κόσμος θέλει ελπίδα και ελπίδα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει».
Δεν είπε πως θα υπάρξει ελπίδα εκτός ευρώ. Πώς θα γίνουμε ανταγωνιστικοί δηλαδή όταν θα φύγουν όλοι οι νέοι σε άλλες χώρες; Πώς θα γίνουμε καλύτερη κοινωνία και χώρας με μισθούς Αφρικής και με τα φθηνά εργατικά χέρια να αποτελούν την καλύτερη μαγιά για τα σχέδια των ξένων που θέλουν να «επενδύσουν» στην Ελλάδα.
Προφανώς ο κ. Ρουμπινί θα πρέπει να εμβαθύνει περισσότερο στις… σοσιαλιστικές ιδέες του φίλου του κ. Παπανδρέου που αγωνιά για την τύχη της Κόστα Ρίκα και της υπόλοιπης σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά την Ελλάδα την κατάντησε μπανανία του ανύπαρκτου σοσιαλισμού.
Μήπως να ξανακάνουμε τον κ. Παπανδρέου πρωθυπουργό και να βάλει υπουργό Οικονομικών τον κ. Ρουμπινί έτσι ώστε να μη χάνουμε χρόνο στο δρόμο προς την καταστροφή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου