Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ξεπουλήματος...


Αν θυμάστε, όταν υπογραφόταν το μνημόνιο, τόσο οι άνθρωποι της Τρόικας όσο και η προπαγανδιστές του καθεστώτος μας έλεγαν ότι στο τέλος του 2011, θα ξαναγυρίσουμε στις αγορές (τόσο σίγουροι ήταν), και ότι στο τέλος του 2013, το χρέος θα έχει ανέβει στο 140% του ΑΕΠ (145% έλεγαν οι απαισιόδοξοι), αλλά αυτό δεν πρέπει να μας φοβίζει (μας έλεγαν), μιας και από εκεί και μετά θα αρχίσει να μειώνεται. Κάποιοι πολλοί απαισιόδοξοι και κυρίως αντικαθεστωτικοί, λέγαμε ότι η εξέλιξη θα είναι χειρότερη και ότι θα φτάσουμε το 2020-2025 να έχουμε χρέος 160% του ΑΕΠ.
Ε, λοιπόν, όλα αυτά και τα μεν και τα δε, ξεχάστε τα. Είναι απλά ρομαντικές αναμνήσεις. Όπως είδαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση, σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού για την εξέλιξη του χρέους, μετά τις αναθεωρήσεις και τις προσθήκες των swaps και των χρεών των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, το χρέος στο τέλος του έτους 2011 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στις 362.230 εκατ. ευρώ ή 158,6% του ΑΕΠ. Δηλαδή σύμφωνα με τις επίσημες πλέον εκτιμήσεις, το χρέος θα είναι μόλις στο τέλος του 2011 κοντά στο 160% του ΑΕΠ.
Δηλαδή εκεί που οι απαισιόδοξοι εκτιμούσαν ότι το χρέος θα φτάσει…. σ’ αυτό το ύψος το 2020-2025, διαψεύδονται από τα ίδια τα γεγονότα και αυτοί οι ίδιοι. Το 160% του ΑΕΠ θα είναι πραγματικότητα μόλις σε λίγους μήνες. Βρε, πόσο γρήγορα έφτασε το 2025;;;
Επομένως φίλοι μας, όπως είπαμε και χθες, Το μνημόνιο απέτυχε. Τώρα αμέσως άλλη λύση. πριν να είναι αργά και μας πάρουν ακόμα και τα σπίτια μας.
Το δημόσιο χρέος θέριεψε. Και προσπαθούν να το λύσουν με απλές επιμηκύνσεις, που σημαίνει περισσότερους τόκους και διαρκή υποδούλωση ή νέο δανεισμό για επαναγορά ομολόγων, αν είναι δυνατόν!!!
Η όλη ατμόσφαιρα μυρίζει ξεπούλημα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου