Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Οι χορογράφοι και μαέστροι του Πολέμου

Του Σπύρου Χατζάρα

Η προσεκτική ανάγνωση των πληροφοριών για τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, που δημοσιεύονται σκόρπια, δημιουργεί την εικόνα ενός «μεγάλου μαέστρου», πίσω από τους καπνούς των βομβών, και πίσω από τους ποταμούς του αίματος, που διευθύνει και χορογραφεί τις εξελίξεις. (Το ίδιο ισχύει και για τον Α παγκόσμιο πόλεμο)

Επισημαίνω τα ορισμένα μόνο παράδοξα.

Ο Άγγλος πράκτορας Μουσολίνι ήταν σύμμαχος του Χίτλερ!

Για τους Γερμανούς, ήταν ζωτικής σημασίας να μην αποκτήσει αεροπορικές βάσεις στην Ελλάδα η αγγλική αεροπορία Ο Χίτλερ επιθυμούσε μια « ουδέτερη Ελλάδα».

Ο σύμμαχος του «Χίτλερ» , Μουσολίνι, «δεν είχε ενδιαφέρον να εισβάλει στην Ελλάδα»,αλλά… μετά το αποφάσισε.

Ήθελε όμως να καταλάβει τις Δαλματικές ακτές(1936) και «μάλιστα εξασφάλισε την ανοχή της Αγγλίας», μέσω του «συνδέσμου του» Σάμιουελ Χόαρ, που επίσης υπέγραψε, το σύμφωνο Χόαρ-Λαβάλ, σύμφωνα με το οποίο ο έλεγχος της Αβησσυνίας παραχωρούνταν στην Ιταλία.

Ο Στάλιν φοβόταν επίθεση από την Ιαπωνία και όχι από τη Γερμανία. Η σύμμαχος του Χίτλερ Ιαπωνία, ωστόσο, υπέγραψε σύμφωνο μη επίθεσης με τον Στάλιν!(που το τήρησε!!!!)

Ο Χίτλερ δεν επέτρεψε την εξόντωση του αγγλικού εκστρατευτικού σώματος στην Δουκέρκη. Ούτε η Λουφτβάφε χρησιμοποιήθηκε για να εμποδίσει την εκκένωση, ούτε το υποβρύχια ,για να βυθίσουν τα πλοία που μετέφεραν τον αγγλικό στρατό!!!

Ο γραμματέας του Χίτλερ, Martin Bormann, βγήκε από το καταφύγιο και «αναλήφθηκε»! εις τους ουρανούς.. Ούτε το πτώμα του βρέθηκε, ούτε συνελήφθει. Προγραμμάτιζε όμως να παραδοθεί στους Ρώσους, που γνώριζαν από «κάποια πηγή όλες τις σημαντικές αποφάσεις του Χίτλερ»!

Οι παρτιζάνοι, εξετέλεσαν από «οργή» τον Μουσολίνι, αλλά έτσι του έκλεισαν το στόμα!

Αντιφάσεις, Αντιφάσεις, Αντιφάσεις, Αντιφάσεις.

Που όμως αποκαλύπτουν την αλήθεια!

Ο χορογράφος ζει, και αυτός μας οδηγεί, στην Κόλαση , της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης των «Περιούσιων μεγαλοτραπεζιτών»


-------------------------------
Με αφορμή την επέτειο θυμόμαστε τον ηρωικό αγώνα αλλά ξεχνάμε την μεγάλη λεηλασία του Εθνικού πλούτου τότε πρώτα από τους Αγγλοτοιούτους (με την ορολογία της τότε εποχής) και μετά από τους Γερμανούς.
Οι Αγγλοτοιούτοι άρπαξαν 20 τόννους από το θησαυροφυλάκιο της Τραπεζας της Ελλάδος που πήρε μαζί του ο πρακτοράς τους Βασιλιάς Γεώργιος το 1941.
Ο χρυσός αυτός ουδέποτε γύρισε πίσω και το περίεργο είναι ότι κανένας δεν τον αναζήτησε !
Από τούς ιστορικούς μόνο ένα γνωρίζω να έχει κάνει πολύχρονη έρευνα επί του θέματος και να έχει τεκμηριώσει
την κλοπή στα βιβλία του, τον Γεώργιο Κωστή
http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/293797?osCsid=tjnp7a9dj8ieicfejvo8cbirt5

http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/311788
http://www.protoporia.gr/author_info.php/authors_id/960435

Ότι υπόλοιπο έμεινε στα κρατικά θησαυροφυλάκια της Ελλάδας το έκλεψαν οι Γερμανοί αλλά το μεγάλο κόλπο το μεγάλο ριφιφί το έκαναν οι "συμμαχοί" μας Αγγλοτοιούτοι.
Είμαι μέλος στο σύλλογο διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων που είχε ξεκινήσει ο Μανώλης Γλέζος αλλά ζητάνε τα κλοπιμαία των Γερμανών και κάνουν πως δεν ακούν για τους τόννους που μας χρωστούν οι Αγγλοτοιούτοι.
Οι Αγγλοτοιούτοι συνέβαλαν αποφασιστικά και στη υποδούλωση της χώρας στο ναζισμό όταν δολοφόνησαν "τοιούτικα" με δηλητήριο στη οδοντόπαστα του, τον Μεταξά.
Πρίν τους είχε πεί ότι αφού δεν έχουν δυνάμεις να υπερασπίσουν την χώρα απέναντι στους Γερμανούς πρέπει να φύγουν για να μην έχουν αφορμή επίθεσης οι Γερμανοί με τους οποίους ήταν επίσημα σε πόλεμο.

Επίσης ο Αγγλοτοιούτος στρατιωτικός ακόλουθος δολοφόνησε τον Κορυζή που " αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες στην καρδιακή χώρα"
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%81%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%82


Ο ίδιος Αγγλοτοιούτος στρατιωτικός ακόλουθος δεν κατέστρεψε (ο βασιλιάς είχε αναθέσει σε αυτόν) τα αποθέματα καυσίμων που υπήρχαν στις δεξαμενές στο Πέραμα ρίχνοντας μέσα στις βενζίνες μαζούτ όπως προέβλεπε το σχέδιο.
Αλλά επιβιβάστηκε στο ίδιο αντιτορπιλικό με τον Βασιλιά Γεώργιο και το έσκασε στη Αίγυπτο.
Το αποτέλεσμα ήταν να παραδώσει χιλιάδες τόννους έτοιμων καυσίμων στους Γερμανούς που τους χρησιμοποίησαν τα 400 στούκας που κατέβασαν οι Γερμανοί από την Πολωνία (ήταν εκεί για την εισβολή στη Ρωσία) και με αυτά κατέλαβαν την Κρήτη.

Η Ελλάδα τότε δεν είχε διυλιστήριο και γίνονταν εισαγωγές έτοιμων καυσίμων. Αν δέν έβρισκαν οι Γερμανοί τις βενζίνες που τους έκαναν δώρο οι Αγγλοτοιούτοι η εισβολή στη Κρήτη δεν θα γινόταν ποτέ.

Επίσης η κλοπή ολοκληρώθηκε μεταπολεμικά όταν η Ελλάδα ήταν το μόνο κράτος από όσα συμμετείχαν στο πόλεμο που υποχρεώθηκε από τους Αγγλοτοιούτους να πληρώσει τα προπολεμικά της δάνεια !

Και να μην επιστρέψει τις δημευμένες για τον πόλεμο καταθέσεις στις εγχώριες Τράπεζες στους ¨Ελληνες καταθέτες.

Χαρακτηριστικά ο παππούς μου έχασε όλες τις καταθέσεις που είχε στη Τράπεζα αλλά και το άλογο με το οποίο δούλευε τότε στη αγορά των Αθηνών.
Για να δουλέψει και να θρέψει τα πέντε παιδιά του τότε πήρε ο ίδιος τη θέση του αλόγου και έσερνε ο ίδιος το κάρο σαν τους Κινέζους.

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 40 ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΤΟΙΟΎΤΟΥΣ

Παράθεση

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AC%CF%82

Ο Μεταξάς στο ημερολόγιο του ανέλυσε εκτενώς την απόφαση του σε ανακοίνωσή του προς τους ιδιοκτήτες και αρχισυντάκτες του Αθηναϊκού Τύπου στο Γενικό Στρατηγείο (ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»), στις 30 Οκτωβρίου 1940 [11]. Αν αποδεχόταν το τελεσίγραφο, θα επαναλαμβανόταν ο Εθνικός Διχασμός του 1916, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρεθεί στον πόλεμο αποδυναμωμένη και με τις δυνάμεις της διασπασμένες. Φυσικά η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Αγγλία και η Τουρκία θα εκμεταλλεύονταν το γεγονός και θα καταλάμβαναν αμφισβητούμενες περιοχές όπως τη Μακεδονία, το Αιγαίο, τη Θράκη κ.α. Ήταν λοιπόν κατά την άποψή του η ύστατη λύση για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Πατρίδας του. Επιπλέον πίστευε στην σίγουρη νίκη των αγγλοσαξονικών δυνάμεων και ότι η Ελλάδα θα αποκόμιζε τα Δωδεκάνησα.
Τον Ιανουάριο του 1941 οι Άγγλοι έκαναν πρόταση στον Μεταξά προκειμένου να φέρουν δυνάμεις στο μέτωπο της Ηπείρου. Ο Μεταξάς ζήτησε από τους Άγγλους 10 μεραρχίες μαζί με την ανάλογη αεροπορία. Οι Άγγλοι ανταπάντησαν ότι μπορούν να προσφέρουν 2 μεραρχίες με μικρή μόνο αεροπορική δύναμη. Τότε ο Μεταξάς απάντησε "Καλύτερα να μη μας στείλετε τίποτα". Το μόνο που θα καταφέρετε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να προκαλέσετε επίθεση των Γερμανών.
Ο Ιωάννης Μεταξάς απεβίωσε αιφνιδίως από βαριά φλεγμονή του φάρυγγος στις 29 Ιανουαρίου του 1941 και την πρωθυπουργία ανέλαβε ο Αλέξανδρος Κορυζής. Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου. Από πολλούς έχει υποστηριχθεί ότι ο θάνατός του ίσως και να οφείλεται σε επέμβαση των Άγγλων που δεν ήθελαν να επιτευχθεί συνθηκολόγηση της Ελλάδας με τη Γερμανία. Σύμφωνα με τον Μανιαδάκη, ο θάνατος του Μεταξά προήλθε από ιατρικά λάθη.

http://deltio11.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου