Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Τζιχαντιστές: Κλείνουν όλες τις κλινικές για γυναίκες για να μην τις εξετάζουν άνδρες γιατροί!

Τζιχαντιστές: Κλείνουν όλες τις κλινικές για γυναίκες για να μην τις εξετάζουν άνδρες γιατροί!

Το Ισλαμικό Κράτος τα έβαλε με τους άνδρες γυναικολόγους, που εργάζονται σε κλινικές στη Ράκκα της Συρίας - Οι διώξεις των γιατρών έχουν επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών της περιοχής - Τι αποκαλύπτει έγγραφο για τον ρόλο των γυναικών στο χαλιφάτο των τζιχαντιστών;

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτός από τις βάρβαρες εκτελέσεις των ομήρων τους, πρόσφατα τα έβαλαν με τους γυναικολόγους που εργάζονται σε κλινικές, στην Ράκκα της Συρίας, που αποτελεί την πρωτεύουσα της περιοχής που έχουν υπό τον έλεγχό τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα μετά τους βιασμούς και τους αναγκαστικούς γάμους μικρών κοριτσιών, ηλικίας ακόμα και εννέα ετών, από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, τώρα κινδυνεύει σοβαρά και η υγεία των γυναικών που έχουν την ατυχία να ζουν στην Ράκκα και στις μικρότερες πόλεις γύρω από αυτήν.

Στο στόχαστρο των τζιχαντιστών μπήκαν πρόσφατα οι γυναικολόγοι που εργάζονται σε κλινικές και άρχισαν τις διώξεις εναντίον τους, ενώ κλείνουν τις κλινικές την μία μετά την άλλη, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των γυναικών και φροντίζοντας να παρέχουν φάρμακα μόνο στους μαχητές τους.

Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Raqqa Is Being Slaughtered Silently» (Η Ράκκα σφαγιάζεται σιωπηλά), κατήγγειλε την Τετάρτη ότι οι γυναικολόγοι στην Ράκκα είναι θύματα διώξεων και απειλών το τελευταίο διάστημα. Ο Abu Mohammed, ιδρυτής της οργάνωσης, δήλωσε: «Πολλοί γιατροί έχουν ήδη εγκαταλείψει την πόλη, ειδικά οι γυναικολόγοι έχουν αποκλειστεί από την άσκηση του έργου τους και απειλούνται με θάνατο».



Ακτιβίστρια από το «Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», που έχει την έδρα του στο Λονδίνο, ανέφερε, ότι εκτός από την  Ράκκα και σε μικρότερες επαρχίες που βρίσκονται υπό την κατοχή των τζιχαντιστών, οι κλινικές που παρέχουν ιατρική φροντίδα στις γυναίκες έχουν κλείσει και οι κάτοικοι παραπονούνται ότι κινδυνεύει η υγεία τους. Σύμφωνα με την ακτιβίστρια οι άνδρες γιατροί διώκονται, στο πλαίσιο των αντιλήψεων των τζιχαντιστών «οι γυναίκες να βρίσκονται σε απόσταση από τους άνδρες», ενώ υπάρχει έλλειψη σε γυναίκες γιατρούς.

Ένα μανιφέστο του Ισλαμικού Κράτους, που έδωσε στην δημοσιότητα τον περασμένο Φεβρουάριο η think tank, Quilliam και φέρει τον τίτλο «Ο ρόλος των γυναικών στο Ισλαμικό Κράτος», αποκαλύπτει ότι οι φανατικοί ισλαμιστές επιθυμούν οι γυναίκες τους να είναι μητέρες και νοικοκυρές, επιφορτισμένες να φέρνουν στον κόσμο τις μελλοντικές γενιές των μαχητών. Το ίδιο έγγραφο αναφέρει ότι «είναι νόμιμο για ένα κορίτσι να παντρεύεται από την ηλικία των εννέα ετών»!

http://www.protothema.gr/world/article/522707/tzihadistes-kleinoun-oles-tis-klinikes-gia-gunaikes-gia-na-min-tis-exetazoun-andres-giatroi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου