Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Τραμπ: Η Μέση Ανατολή θα είχε μεγαλύτερη σταθερότητα με Σαντάμ και Καντάφι

Τραμπ: Η Μέση Ανατολή θα είχε μεγαλύτερη σταθερότητα με Σαντάμ και Καντάφι

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ρωτήθηκε αν θα ήταν καλύτερος ο κόσμος με τους δύο δικτάτορες, απάντησε «100%» και πρόσθεσε: «Το Ιράκ και η Λιβύη θα ήταν λιγότερο διαιρεμένες και θα συνέβαλαν στη προώθηση μεγαλύτερης σταθερότητας στη Μέση Ανατολή»

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει «100%», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN, στις απόψεις που είχε εκφράσει πριν λίγες μέρες για το ότι θα ήταν καλύτερος ο κόσμος αν ζούσαν ο Σαντάμ Χουσέιν και ο Μουαμάρ Καντάφι. Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, δεν έκανε ούτε... βήμα πίσω, αιτιολογώντας μάλιστα την άποψή του.

Ο δισεκατομμυριούχος, που φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, απάντησε ότι το Ιράκ και η Λιβύη θα ήταν λιγότερο διαιρεμένες και θα συνέβαλαν στη προώθηση μεγαλύτερης σταθερότητας στη Μέση Ανατολή αν οι δύο δικτάτορες - Χουσέιν και Καντάφι αντίστοιχα - δεν είχαν εκδιωχθεί δια της βίας από την εξουσία. Ο Σαντάμ Χουσέιν απομακρύνθηκε από την εξουσία έπειτα από την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003 και ο Καντάφι έπειτα από τον αιματηρό εμφύλιο το 2011 που οδήγησε τελικά στην υπό το ΝΑΤΟ στρατιωτική επέμβαση.

«Εννοώ, κοιτάξτε τη Λιβύη. Κοιτάξτε το Ιράκ. Το Ιράκ δεν είχε τρομοκράτες. Εκείνος σκότωνε άμεσα τους τρομοκράτες και σήμερα μοιάζει με το Χάρβαρντ της τρομοκρατίας. Αν δείτε το Ιράκ πριν από χρόνια, δεν λέω ότι ήταν καλός τύπος, φρικτός ήταν, αλλά ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με σήμερα. Σήμερα το Ιράκ είναι ένα πεδίο εκπαίδευσης τρομοκρατών. Σήμερα η Λιβύη, ούτε που την ξέρει κανένας, ειλικρινά δεν υπάρχει Ιράκ και δεν υπάρχει Λιβύη. Έχουν διαλυθεί τα πάντα. Δεν υπάρχει έλεγχος. Κανένας δεν γνωρίζει τι γίνεται εκεί», τόνισε ο Αμερικανός υποψήφιος.

Τόσο ο Καντάφι όσο και ο Χουσέιν διέπραξαν θηριωδίες εις βάρος του ίδιου του λαού τους και συγκαταλέγονται σε εκείνους που έχουν διαπράξει τις περισσότερες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως. Ωστόσο ο Τραμπ είπε ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξακολουθούν να διαπράττονται στη Λιβύη και στο Ιράκ και ισχυρίστηκε ότι «είναι χειρότερες από ποτέ. Αποκεφαλίζουν και πνίγουν ανθρώπους. Σήμερα είναι πολύ χειρότερα από τότε, υπό τον Σαντάμ Χουσέιν ή τον Καντάφι».

http://www.protothema.gr/world/article/521157/o-donald-trab-epanelave-tis-apopseis-tou-gia-kadafi-kai-sadam/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου