Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Ένταλμα σύλληψης αμερικανού πράκτορα για το σκάνδαλο των υποκλοπών επι Καραμανλή

Ένας 65χρονος πρώην υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ, με αρχικά W.B., φέρεται να είναι ο πρωταγωνιστής στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που έγιναν σε βάρος του Κώστα Καραμανλή και άλλων προσώπων.
Ο ανακριτής διαφθοράς Δημήτρης Φούκας, που χειρίζεται την υπόθεση διέταξε τη σύλληψη του 65χρονου, με ένταλμα που εξέδωσε με την κατηγορία της κατασκοπείας. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύζυγος του πρώην υπαλλήλου της πρεσβείας των ΗΠΑ, τον Ιούνιο του 2004, αγόρασε από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στον Πειραιά τα περίφημα "καρτοκινητά-σκιές".

Το συγκεκριμένο διάστημα, μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης, τον Μάρτιο του 2005, ο κατηγορούμενος έκανε πολλά ταξίδια στην Αμερική.

Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου φαίνεται να προκύπτει ότι μια από τις επίμαχες τηλεφωνικές συνδέσεις ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή, στην οποία ακολούθως ενεργοποιήθηκε και δεύτερη σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή «Πρεσβεία ΗΠΑ Βασ. Σοφίας 91».

Ο ανακριτής έχει, επίσης, στα χέρια του στοιχεία για κτίριο στα Νότια Προάστια όπου είχε τοποθετηθεί κεραία από τους δράστες των υποκλοπών, σημείο μάλιστα όπου φαίνεται να λειτουργούσε στο παρελθόν και δεύτερη κεραία, η οποία ήταν -όπως εκτιμάται- κεραία υποδοχής πληροφοριών.

Ο κατηγορούμενος, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών, φέρεται να απομακρύνθηκε από την Ελλάδα για ένα μικρό διάστημα και να επανήλθε τον Αύγουστο του 2005 με διπλωματική πλέον ιδιότητα, ως πρώτος γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Συνεργαζόταν με τις ελληνικές αρχές σε υποθέσεις τρομοκρατίας

Βάσει στοιχείων της ανάκρισης ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε συνεργασία με τις ελληνικές υπηρεσίες, κυρίως σε θέματα αντιμετώπισης τρομοκρατίας, με πλέον χαρακτηριστική τη συμμετοχή του σε επιχείρηση με την κωδική ονομασία «δίχτυ» η οποία αφορούσε στην απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών από την πρεσβεία του Ιράκ το 2003.

Ο κ. Φούκας ελέγχει, παράλληλα, αν ο συγκεκριμένος πολίτης των ΗΠΑ, που φαίνεται να υπηρετούσε από το 1990 σε μυστικές υπηρεσίες της πατρίδας του και να ήταν επιχειρησιακό στέλεχος στην Αθήνα από το 1990, έχει ή όχι εμπλοκή στο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, δικογραφία που ερευνά ο ανακριτής, με κατηγορίες κατά αγνώστων δραστών.

Πριν λίγους μήνες, ο κατηγορούμενος Αμερικανός δια του συνηγόρου του είχε διαμηνύσει στον ανακριτή ότι προτίθεται να συνεργαστεί και ότι θα προσέλθει στο ανακριτικό γραφείο ώστε να δώσει πληροφορίες για την υπόθεση.
Ωστόσο, η υπόσχεσή του δεν τηρήθηκε.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=376766&catid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου