Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Συρία: Τουλάχιστον 55 τζιχαντιστές νεκροί από τις επιδρομές της Ιορδανίας

Συρία: Τουλάχιστον 55 τζιχαντιστές νεκροί από τις επιδρομές της Ιορδανίας

Ο βασιλιάς της χώρας Αμπντάλα δεσμεύτηκε για «ανελέητο πόλεμο» κατά του Ισλαμικού Κράτους - Πληροφορίες και για δική του συμμετοχή στις επιδρομές

Μετά τη δέσμευση του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας για «ανελέητο πόλεμο» κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, έπειτα από την αποτρόπαιη εκτέλεση του 26χρονου Ιορδανού πιλότου. Μουάθ αλ-Κασάεσμπεχ, ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων εξτρεμιστών.

Όπως αναφέρει το δίκτυο Al Arabiya, μάλιστα, οι επιδρομές ήταν τόσο σφοδρές που νεκροί υπολογίζονται τουλάχιστον 55 μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Παρότι δεν έχει γίνει γνωστή η τοποθεσία των επιχειρήσεων της πολεμικής αεροπορίας της χώρας, λέγεται πως σημειώθηκαν κοντά στην περιοχή Ράκκα της Συρίας που θεωρείται προπύργιο των τζιχαντιστών.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως τα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη γενέτειρα του 26χρονου πιλότου και την πρωτεύουσα της χώρας, Αμμάν.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα του ιρακινού Τύπου επισημαίνουν πως ανάμεσα στους 55 νεκρούς άνδρες του ΙΚ, συγκαταλέγεται και το υψηλόβαθμο στέλεχος, γνωστό ως «Πρίγκιπας της Νινευή».
Παράλληλα, λέγεται πως στις επιδρομές συμμετέχει και ο ίδιος ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα, ο οποίος φωτογραφήθηκε με στολή παραλλαγής και στο εσωτερικό μαχητικού αεροσκάφους.

Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης της Ιορδανίας φάνηκε και από τις δηλώσεις του υπουργού Ενημέρωσης, Μοχάμαντα αλ-Μομάνι στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο οποίος τόνισε πως το Αμμάν είναι ακόμα πιο αποφασισμένο να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος.

http://www.protothema.gr/world/article/449137/suria-toulahiston-55-tzihadistes-nekroi-apo-tis-epidromes-tis-iordanias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου