Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Ιράκ: 15 νεκροί από νέα επίθεση αυτοκτονίας σε εστιατόριο στη Βαγδάτη

Ιράκ: 15 νεκροί από νέα επίθεση αυτοκτονίας σε εστιατόριο στη Βαγδάτη

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη μέσα σε λίγες μέρες, καθώς το Σάββατο σημειώθηκε επίθεση, πάλι σε εστιατόριο, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 37 άτομα

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στη Βαγδάτη, νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Δεκαπέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη ενώ δεκάδες ήταν αυτοί που τραυματίστηκαν, όταν ο καμικάζι αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε περιοχή Σιιτών μουσουλμάνων.

Ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας αποκάλυψε πως η εκρηκτική ύλη πυροδοτήθηκε μέσα σε εστιατόριο στην πλατεία Αντέν της περιοχής Καντιμίγια, την ώρα που αξιωματούχοι του υπουργείου εσωτερικών καθώς και ιατρικοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται πως η έκρηξη είχε στόχο το πλήθος που βρισκόταν στην πλατεία.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη μέσα σε λίγες μέρες, καθώς το Σάββατο σημειώθηκε επίθεση, πάλι σε εστιατόριο, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 37 άτομα.

Παρά το γεγονός πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κάποιον συγκεκριμένο, το γεγονός πως οι επιθέσεις αυτοκτονίας αποτελούν «προνόμιο» των Σουνιτών μουσουλμάνων, περιορίζει εμφανώς τους υπόπτους στην περιοχή, αν κανείς αναλογιστεί και το γεγονός πως οι μάχες μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των Ιρακινών δυνάμεων μαίνονται ακόμα στην ευρύτερη περιοχή της Βαγδάτης.

http://www.protothema.gr/world/article/449904/irak-15-nekroi-apo-nea-epithesi-autoktonias-se-estiatorio-sti-vagdati/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου