Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

Ουκρανία: Ο Ποροσένκο απέρριψε ειρηνευτικό σχέδιο που του πρότεινε ο Πούτιν

Ουκρανία: Ο Ποροσένκο απέρριψε ειρηνευτικό σχέδιο που του πρότεινε ο Πούτιν

Η πρόταση αφορούσε και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης, ώστε να αποσύρουν το βαρύ πυροβολικό

Ένα ειρηνευτικό σχέδιο που του προτάθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, απέρριψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως το σχέδιο, που περιλαμβανόταν σε μία επιστολή που έστειλε ο Πούτιν το βράδυ της Πέμπτης, πρότεινε μία εκεχειρία τόσο από τις κυβερνητικές δυνάμεις όσο και από τους αυτονομιστές στη νοτιοανατολική Ουκρανία, καθώς και την απόσυρση του βαρέος πυροβολικού και από τις δύο πλευρές.

"Τις τελευταίες ημέρες, η Ρωσία κατέβαλε με συνέπεια προσπάθειες ως ενδιάμεσος για τη διευθέτηση της σύγκρουσης", δήλωσε ο Πεσκόφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων ITAR TASS.

"Ειδικότερα, το βράδυ της Πέμπτης μία επιστολή εστάλη από τον πρόεδρο της Ρωσίας στον πρόεδρο της Ουκρανίας, στην οποία ένα συγκεκριμένο σχέδιο προτεινόταν και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης για να αποσύρουν το βαρύ πυροβολικό".

Αντίγραφο της επιστολής δημοσιοποιήθηκε από το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι NTV. Σε αυτήν, ο Πούτιν πρότεινε "άμεσα μέτρα για τον τερματισμό των αμοιβαίων βομβαρδισμών, και επίσης την ταχεία απόσυρση από τις πλευρές της σύγκρουσης των μέσων καταστροφής διαμετρήματος μεγαλύτερου των 100 mm".

http://www.protothema.gr/world/article/443552/oukrania-o-porosenko-aperripse-eirineutiko-shedio-pou-tou-proteine-o-poutin/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου