Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Νιγηρία: Δορυφορικές φωτογραφίες αποτυπώνουν πώς η Μπόκο Χαράμ ισοπέδωσε δύο πόλεις

Νιγηρία: Δορυφορικές φωτογραφίες αποτυπώνουν πώς η Μπόκο Χαράμ ισοπέδωσε δύο πόλεις

Έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχουν εντελώς ισοπεδωθεί περισσότερες από 3.700 οικοδομές

Αποκαλυπτικές είναι οι δορυφορικές φωτογραφίες που απεικονίζουν τις πόλεις Μπάγκα και Ντόρον Μπάγκα της Νιγηρίας, που ισοπεδώθηκαν στην κυριολεξία από την Μπόκο Χαράμ, ενώ οι αντάρτες της οργάνωσης κατέσφαξαν χιλιάδες πολίτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, οι φωτογραφίες δείχνουν ότι στις δύο αυτές κωμοπόλεις της χώρας, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχουν εντελώς ισοπεδωθεί περισσότερες από 3.700 οικοδομές.

Οι φωτογραφίες που δείχνουν το «πριν» τραβήχτηκαν στις 2 Ιανουαρίου, ενώ αυτές που δείχνουν το «μετά» στις 7 του ίδιου μήνα, λίγο μετά την επίθεση.

Οι γκρίζες ζώνες δείχνουν «κενές» ζώνες και κατεστραμμένα κτήρια, ενώ οι κόκκινες είναι οι «ζωντανές» περιοχές των δύο πόλεων.

Η πόλη Ντόρον ΜπάγκαΗ πόλη ΜπάγκαΣύμφωνα με την Αμνηστία, εκατοντάδες πολίτες εκτελέστηκαν κατά την επίθεση, ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως μόνο στην Μπάγκα θανατώθηκαν 2.000 άνθρωποι.

http://www.protothema.gr/world/article/442863/nigiria-doruforikes-fotografies-apotuponoun-pos-i-boko-haram-isopedose-duo-poleis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου