Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

Ιράκ: Απαγωγές 170 ανδρών από τζιχαντιστές

Ιράκ: Απαγωγές 170 ανδρών από τζιχαντιστές

Μέλη του Ισλαμικού Κράτους αναζητούν τους δράστες πίσω από την πυρπόληση σημαίας της οργάνωσης

Δεκάδες άνδρες απήγαγε από δύο χωριά του Βορείου Ιράκ το Ισλαμικό Κράτος ισχυριζόμενο ότι αναζητεί τους ανθρώπους που ευθύνονται για την πυρπόληση σημαίας της οργάνωσης, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και κάτοικοι.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών, συνολικά 170 άνδρες απήχθησαν από τα χωριά αλ Σατζάρα και Γάριμπ στην επαρχία Κιρκούκ, αφού πυρπολήθηκαν δύο σημαίες του ΙΚ στην περιοχή. Τον αριθμό επιβεβαίωσαν και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι.
«Μέλη της οργάνωσης (ΙΚ) που επέβαιναν σε 30 οχήματα οδήγησαν τους απαχθέντες στον κέντρο της Χαουίτζα», μιας γειτονικής πόλης στην οποία οι τζιχαντιστές έχουν δημιουργήσει ένα δικαστήριο και μια φυλακή, διευκρίνισε ο αξιωματούχος αυτός.

Ένας κάτοικος του αλ Σατζάρα δήλωσε ότι οι γυναίκες παρακάλεσαν τα μέλη του ΙΚ να μην κάνουν κακό στους άνδρες, με τους τζιχαντιστές να απαντούν ότι θα διεξάγουν έρευνα και ότι θα τιμωρήσουν μόνο όσους έκαψαν τη σημαία της οργάνωσης στο χωριό.

Κάτοικος του Γάριμπ, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι οι τζιχαντιστές συνέλαβαν περίπου 90 ανθρώπους από το χωριό του και ότι τα μέλη του ΙΚ είπαν ότι αναζητούν 15 άνδρες που έκαψαν τη σημαία της οργάνωσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΙΚ καταφεύγει σε μαζικές συλλήψεις στην προσπάθειά του να κάμψει την αντίσταση στις περιοχές του Ιράκ που έχει θέσει υπό τον έλεγχό του.

Τον Σεπτέμβριο οι τζιχαντιστές είχαν απαγάγει 50 ανθρώπους από την επαρχία Κιρκούκ αφού οι κάτοικοι πυρπόλησαν ένα από τα προπύργιά τους και μια σημαία. Είκοσι ακόμη άνθρωποι απήχθησαν την επόμενη εβδομάδα με την κατηγορία ότι είχαν δημιουργήσει μια αντιστασιακή ομάδα.

http://www.protothema.gr/world/article/439384/irak-apagoges-170-andron-apo-tzihadistes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου