Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Αίγυπτος και Ναζισμός


Hitler και Shaikh

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Al-Badeel, στις ερχόμενες εθνικές εκλογές θα συμμετάσχει και ένα «ναζιστικό» κόμμα.


Όπως αναφέρει ο εκ των ιδρυτών του κόμματος Emad Abdel Sattar: «θέλουμε όλες τις εξουσίες στα χέρια ενός προσεκτικά επιλεγμένου προέδρου… τον οποίο ακόμη ψάχνουμε». Ενημερώνει επίσης ότι το νέο κόμμα σημειώνει πρωτοφανή αποδοχή και μεγάλη συμμετοχή μελών.
Οι σχέσεις μεταξύ των Αράβων εθνικιστών και ριζοσπαστών Μουσουλμάνων με τον ναζισμό και τον μπολσεβικισμό, δεν είναι κάτι το καινούργιο. Ο Χίτλερ θαύμαζε το Ισλάμ. Ο Μουσουλμάνος παν-επιστήμονας al-Mashriqi είχε συναντηθεί μαζί του το 1926, πολύ πριν ισχυροποιηθεί τόσο το κόμμα του, όσο και ο ίδιος ο Χίτλερ.
Σε μια επιστολή του, ο al-Mashriqi περιγράφει τη συνάντηση: «Εντυπωσιάστηκα όταν ο Χίτλερ μου είπε πως γνωρίζει το βιβλίο μου Tazkirah. Συγκλονίστηκα… τον βρήκα πολύ ευγενικό και διεισδυτικό. Μιλήσαμε για τη ισλαμική τζιχάντ λεπτομερώς». Το 1935 έγραψε πως η επιτυχία του ναζιστικού κόμματος οφείλεται κυρίως στη «καθοδήγηση του ιερού Κορανίου».
Στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, το Ισλάμ συνδέθηκε με τον κομμουνισμό. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Gamal Abdel Nasser βραβεύτηκε ως Ήρωας της ΕΣΣΔ, κα τιμήθηκε με το παράσημο του Λένιν. Έως το 1962, η αιγυπτιακή κυβέρνηση συμμετείχε με τη πλειοψηφία των μετοχών σε κάθε επιχείρηση στη χώρα. Παράλληλα, ο Nasser διένειμε παντού αντίτυπα του βιβλίου του Χίτλερ Mein Kampf , καθώς και του ρωσικού Protocols of Zion.
Πως όμως ένας σύμμαχος της ΕΣΣΔ, θανάσιμης εχθρού των ναζί, διαφήμιζε το έργο του Χίτλερ; Ίσως η απάντηση να βρίσκεται στην άποψη ότι ο ναζισμός και ο κομμουνισμός είναι σαν σιαμαία δίδυμα: τα περίφημα Communazi.
Κάτι ανάλογο ισχύει και στη σχέση του Ισλάμ με τον ιταλικό φασισμό. Όπως έγραψε ο John Gunther το 1939, τον Μάρτιο του 1937, ο Mussolini έλαβε το «ξίφος του Ισλάμ», και επί τη ευκαιρία ανακοίνωσε ότι στο εξής θα πρέπει να τον θεωρούν ως «προστάτη ολόκληρου του ισλαμικού κόσμου». Το 1926, όταν επισκέφτηκε την Αλεξάνδρεια, η πόλη τον υποδέχθηκε πανηγυρικά, ενώ οι δρόμοι και τα κτίρια ήταν γεμάτα από φασιστικά λάβαρα.
Όπως στη Βόρεια Αφρική, έτσι και στη Μέση Ανατολή, η Υεμένη υπέγραψε συμφωνία φιλίας με την Ιταλία το 1926 και με την ΕΣΣΔ το 1928. Η Ρωσία και η Ιταλία ήταν οι πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία της, και ο πρώτος ηγέτης της που επισκέφθηκε την Ευρώπη πήγε στη φασιστική Ιταλία το 1927. Αν και η Υεμένη ήταν σύμμαχος του Άξονα στη διάρκεια του Β`Π.Π. το 1955 υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με τη Σοβιετική Ένωση, και το 1958 με τη κομμουνιστική Κίνα. Και μιλάμε για χώρα φανατικά μουσουλμανική, όπου οι ηγέτες της θα πρέπει να είναι απόγονοι του προφήτη!
Οι δεσμοί μεταξύ Ισλάμ και ολοκληρωτισμού είναι στενοί. Ιδιαίτερα με τον ναζισμό. Αυτό δεν συνέβη μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, αλλά ήταν γνωστό και από πριν.
Το 1938, στο βιβλίο του Guns or Butterο R.H. Lockhart γράφει ότι οι Γάλλοι, Βρετανοί, και Αμερικανοί επιχειρηματίες, διπλωμάτες, και δημοσιογράφοι, αναφέροντας το τι συμβαίνει στη ναζιστική Γερμανία, παρουσίαζαν μια σύγκρουση μεταξύ Χριστιανισμού και ναζισμού, τον οποίο χαρακτήριζαν ως το νέο Ισλάμ. «Η ναζιστική θρησκεία είναι τυφλή υπακοή… ο εθνικοσοσιαλισμός είναι σαν τον μωαμεθανισμό».
Σε μια συνέντευξη του Carl Jung το 1939, αυτός σημείωνε: «Ο Χίτλερ θα ιδρύσει το νέο Ισλάμ. Ήδη το ξεκίνησε. Είναι ο νέος  Μωάμεθ. Το γενικό αίσθημα στη Γερμανία είναι ισλαμικό, πολεμοχαρές όπως το Ισλάμ… η θρησκεία του χιτλερισμού προσομοιάζει στον μωαμεθανισμό».
Λίγο πριν την έναρξη του Β`Π.Π. οι ναζί εξέδωσαν ένα βιβλίο με τίτλο: Το παντοδύναμο Ισλάμ. Η παγκόσμια δύναμη του αύριο.
Όλοι όσοι μισούν τον Θεό του Χριστιανισμού και των Εβραίων, καταλήγουν να δημιουργήσουν συμμορίες. Μπορεί να φοράνε διαφορετικές ταμπέλες για κάποιο διάστημα, αλλά όλες είναι το ίδιο. Έχουν τα ίδια σχέδια. Αρπαγή της εξουσίας, ανεξέλεγκτη διακυβέρνηση, και δημιουργία καθεστώτων τραμπούκων. Για αυτό και η Κούβα μοιάζει με τη Λιβύη, η οποία μοιάζει με τη Συρία.
Η μόνη θεραπεία είναι να υπάρχει ένας λαός που σέβεται τους άλλους, και σέβεται την ειρήνη, κάτι που υπάρχει μόνο μέσα από την αγάπη προς τον Θεό.
Θα δούμε ένα ναζιστικό κόμμα να αναλαμβάνει την εξουσία στην Αίγυπτο; Ίσως μια καλύτερη ερώτηση θα ήταν: Αν αναλάβει την Αίγυπτο ένα ναζιστικό κόμμα, θα το πρόσεχε κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου