Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Nα απελαθούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες ζητά ο ΥΠΟΙΚ της Βαυαρίας

O υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ θέλει να απελάσει μαζικά πρόσφυγες από τη Γερμανία. Kατά τον πολιτικό του χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) άνθρωποι οι οποίοι προέρχονται από «εντελώς ξένους πολιτισμούς» δεν μπορούν να ενσωματωθούν στην (γερμανική) κοινωνία.

«Ακόμα και αν έχει κανείς τις καλύτερες προθέσεις δεν θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε με επιτυχία τόσο πολλούς ανθρώπους από ένα εντελώς ξένο πολιτισμό», είπε ο Ζέντερ στο Spiegel.

Ο Βαυαρός συντηρητικός πολιτικός παρέπεμψε μάλιστα στην εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών ότι σε χώρες προέλευσης των προσφύγων, όπως είναι το Αφγανιστάν και το Ιράκ, υπάρχουν ασφαλείς περιοχές. Πρόσθεσε δε ότι «και στη Συρία ο εμφύλιος πόλεμος κάποτε θα τελειώσει. Ο νόμος για το άσυλο προβλέπει ότι όταν πάψει να υπάρχει ο λόγος φυγής οι άνθρωποι επιστρέφουν στην πατρίδα τους», τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να έχει προτεραιότητα αντί της επανένωσης των οικογενειών, (της άδειας δηλαδή να έλθουν και τα άλλα μέλη της οικογένειας).

Ο Ζέντερ επέκρινε και την καγκελάριο Μέρκελ για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε βαυαρικές πόλεις. Η προστασία του εγχώριου πληθυσμού πρέπει να έχει τώρα την απόλυτη προτεραιότητα, όπως είπε στο γερμανικό περιοδικό. "Γι αυτό είναι σαφές ότι η φράση (της καγκελαρίου) "θα τα καταφέρουμε" δεν αρκεί. Πιστεύω ότι οι πολίτες επιθυμούσαν μετά τις επιθέσεις ένα άλλο μήνυμα, δηλαδή ότι καταλάβαμε. Ακόμα το περιμένουμε".

Σε μία τέτοια εξέλιξη (η οποία από πιθανότητα αργά αλλά σταθερά αρχίζει να γίνεται βεβαιότητα), και με βάση την ευρωπαϊκή συμφωνία σχετικά με την υποδοχή "προσφύγων", οι απελαθέντες "πρόσφυγες" θα επιστρέφονται στην χώρα αρχικής είσοδου, δηλαδή στην... Ελλάδα, η οποία θα μετατραπεί σε μια ανοιχτή φυλακή, ενώ θα καταστραφεί δημογραφικά και θα καταρρεύσει σε επίπεδο εσωτερικής ασφάλειας (και όχι μόνο). Επειδή την ευθύνη αυτής της καταστροφικής συμφωνίας την έχουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, ίσως θα έπρεπε -εάν αρχίσουν οι "επιστροφές προσφύγων" στην Ελλάδα- να σκεφτούν πολύ σοβαρά σε ποια χώρα θα ζητήσουν οι ίδιοι πολιτικό άσυλο...

https://kostasxan.blogspot.gr/2016/08/n.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου