Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Οι Κάννες απαγορεύουν τα «μπουρκίνι» στην παραλία

Οι Κάννες απαγορεύουν τα «μπουρκίνι» στην παραλία

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι η αμφίεση δεν σέβεται τις ηθικές αρχές και την κοσμική κοινωνία

«Στοπ» στα μπουρκίνι λέει ο δήμος των Καννών, απαγορεύοντας τα γυναικεία μαγιό που αφήνουν ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο στις παραλίες του γαλλικού θερέτρου.

Σύμφωνα με απόφαση του δήμου της γαλλικής πόλης δεν επιτρέπονται τα μαγιό, συμπεριλαμβανομένων και των μπουρκίνι, που δεν σέβονται τις ηθικές αρχές και την κοσμική κοινωνία.

Ο δήμαρχος Νταβίντ Λισνάρ ανέφερε πως η ένδυση παραλίας «που σηματοδοτεί επιδεικτικά τη συμμετοχή σε μία θρησκευτική κοινότητα, την ώρα που η Γαλλία και χώροι λατρείας είναι στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων, μπορεί να διαταράξει τη δημόσια τάξη». Μάλιστα, οι παραβάτες μπορούν να έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 38 ευρώ.

Ο δήμαρχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τοπική εφημερίδα Nice-Matin τόνισε πως το μέτρο θα εφαρμοστεί και σε όσες Ινδές φορούν σάρι, καθώς ο ρουχισμός αυτός μπορεί να εμποδίσει τους διασώστες στο ενδεχόμενο έκτακτης ανάγκης.

Όλα αυτά, ενώ στη γαλλική ριβιέρα είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από το μακελειό της 14ης Ιουλίου με τους 84 νεκρούς από «μοναχικό λύκο» του Ισλαμικού Κράτους.

http://www.protothema.gr/world/article/602483/oi-kannes-apagoreuoun-ta-bourkini-stin-paralia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου